Horses

Queens Heart "Quu"
Rotu: Lämminverinen ratsuhevonen(Puoliverinen)
Sukupuoli: Ruuna
Isä: Querides
 Emä: Hassa
Syntymäpäivä: 5.2.1998, Latvia
Väri: Kimo
Säkä: 162cm
Asuinpaikka: Ylirannan ratsutila
Omistaja: Arja Vatanen
Kasvattaja: Z/s Induli

Quu on hyvin veikeä ja osaava kaveri. Se on ollut meidän perheellämme 10.12.2010 lähtien. Ennen meille tuloaan Quu on hypänny ihan 110cm asti, mutta rakenteensa takia se kuitenkaan ei paljoa korkeampaa pysty hyppäämään eikä sillä ole sellaista "estehevosen" sielua mikä useimmilla estehevosilla on. Meille se tuli kouluhevoseksi, mitä se tosiaankaan ei ollut alun alkaen. Nyt meillä on kuitenkin takana jo paljon Helppo B ja Helppo A tason kouluratoja ja jopa muutama Vaativa B:kin.

Meidän yhteinen matkamme alkoi ihan sattumalta tuolloin 2010 vuoden lopulla jolloin olimme alkaneet etsiä minulle kisahevosta. Quu oli kolmas tai neljäs hevonen, jota pääsin kokeilemaan ja siitä se sitten lähti. Aluksi tietenkin meno oli melko erikoisen ja kamalankin näköistä (ainakin näin jälkeenpäin katsottuna :D). Tunne oli kuitenkin aina se sama. "Kyllä tämä tästä lähtee!" ja yhteinen sieluntoveri oli löydetty.

Tähän päivään mennessä me ollaankin jo koettu ja kokeiltu paljon erilaista niin hyvin kuin huonoinkin seurauksin. Quu on opettanut minulle paljon ja vielä on paljon opittavaa meillä kummallakin.

Mikälli minun pitäisi sanoa jokin asia tai muutama sellainen miksi Quu lähti juuri meidän mukaamme tai miksi minä jaksan sen kanssa edelleen touhuta vaikka mitä sattuisi niin yksi niistä syistä olisi varmasti sen monipuolisuus. Quulla voi hypätä, mennä koulu, maastoilla, ratsastaa ilman satulaa, ratsastaa ilman suitsia, leikkiä maastakäsin, opettaa temppuja, ajaa maastakäsin ilman kärryjä (vielä opettelun alla..), käydä uimassa, taluttaa toista hevosta samalla ratsastaessa, hypätä maastoesteitä ja kaikke muutakin ihanaa. Lisäksi Quu on niin oma persoonansa ja se osaa yllättää lähes joka tilanteessa ja silti olla aina oma itsensä. Ikinä ei ole tylsää päivää eikä päivä voi kuin muuttua hyvästä huonoksi tai huonosta hyväksi mikälli sen viettää tuon pienen valkoisen kanssa. Se on myös niin erikoinen hevoseksi: välillä löytyy orin piirteitä, välillä tamman piirteitä ja välillä se on taas sitten ruuna niinkuin kuuluukin.

Jäpä on muuttanut uuteen kotiin!
Jäpälä "Jäpä"(Päps)
Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Ruuna
Isä: Hiluveri
 Emä: Sorjatyttö
Syntymäaika: 2002
Väri: Tummanpunarautias
Säkä: noin 165cm
Asuinpaikka: Ylirannan ratsutila
Omistaja: Anne Perätalo
Kasvattaja: Janne Paananen

Jäpä on tallimme jätti suomenhevonen. Se on todella lempeä ja toimii ihan joka paikassa. Jäpä on taustaltaan ravuri ja se olikin, tultuaan Ylirannalle 2007, etelässä ajossa ja kisaamassa vuoden.

Jäpän ravurin ura loppuui jalkarikkoon ja se päätyi hyväksi tuntihevoseksi. Jäpä on todella hyvä tuntihevonen, koska se yrittää ja on todella innokas työntekijä. Aina on pojalla intoa lähteä tunnille. Välillä intoa on jopa vähän liikaa ja silloin vanha ravitausta saattaa hieman tulla esille poitsun painaessa ympärä maneesia.

Ravitaustastaan huolimatta Jäpä on todella osaava ratsu ja sillä on kisattu jo valmiiksi Helppoa A:ta. Väistöt, avot, sulut, takaosakäännökset, peruutukset, kaikki siirtymät ja nykyään jopa puomilta laukanvaihdot onnistuvat herralta todella hyvin!

Minun ja Jäpän yhteinen taipaleemme alkoi syksyllä 2015, kun ratsastuksen opettajamme päätti laittaa sen minulle kokeeksi tunnille. Tunnin jälkeen olimme minä sekä ratsastuksen opettajani hyvin ihmeissämme hyvästä kokonaisuudesta ja siitä kuinka jo ensimmäisen tunnin lopuksi alkoivat hommat sujua. Tämän jälkeen olemmekin alkaneet harjoitelleet Jäpän kanssa ihan kaikkea koulupuolella kehittävää ja siirtyneet myös nivelkuolaimiin Jäpän turvallisimmista kankikuolaimista.

Tarkoituksena olisi nyt ainakin käydä yhdessä tämän herran kanssa ainakin koti kisojamme ja ehkä, jos onni on puolellamme, käydä jopa jotkin tallin ulkopuoliset suokeille suunnatut koulukisat/luokat.
Kuva Ylirannan ratsutilan sivuilta Jäpän esittelystä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)