18 helmikuuta, 2014

The problem

The problem is not the problem; the problem is 
your attitude about the problem.
- Captain Jack Sparrow

Heipä hei taas pitkästä aikaa! Minulla on taas ollut hieman ongelmia tämän postauksen aloittamisen kanssa.. Aina olen sitä lykännyt seuraavaan päivään enkä ole mitään ikinä saanut aikaiseksi mutta nyt on tulossa paljon asiaa! Ensinnäkin täytynee teille heti kertoa että viime viikko meillä meni Quun kanssa melkoista ylä-alamäkeä.. Välillä meni loistavasti kun taas sitten seuraavana päivänä juostiinkin pääpystyssä räpiköiden pitkin maneesia. Muutamakin syy tähän asiaan löytyi ja nämä asiat on ratkaistu tällä viikolla! Toivottavasti asiat nyt tästä paranisivat. Mutta mennäämpä vähän tarkemmin näihin aiheisiin!

Aloitetaanpas ihan niinkin kaukaa kuin 10.2 (tai siis niin kaukaa kuin vielä muistan mitä olen tallilla tehnyt!) Maanantaina olin siis omalla tunnillani! Meitä oli vain kolme tunnilla ja me tehtiin semmoista no miten sen nyt kuvailisi..
Tuollaisia vähän niinkuin täyskkarto suunnanmuutoksia ja voi että ne kyllä on tehokaita! Suosittelen kokeilemaan. Mustat osuudet taivutetaan ja punaiset suoristetaan ja varsinkin laiskalla hevosella ratsastetaan eteenpäin. Ja tuota jatketaan ihan toiseen päähän asti! Noista mustista "voltti" osuuksista voi myös päättää tehdä tarkoituksella pienempiä tai suurempia, miltä itsestä tuntuu.
Mutta se tunti oli mukava vaikka työtä riitti ja itse olin melko jäykkä alkuun.

Tiistaina Quulla oli rentoa. Päätin kokeilla hieman "ajamista" ihan liinoilla ja juoksutus vyöllä. Aluksi tehtävä oli Quun mielestä todella hämmentävä ja minun pitikin se juoksuttaa jotta se malttoi keskittyä asiaan kunnolla. Mutta sitten ei mennyt kauvaakaan kun hevonen ymmärsi jotain ja monien kehujen ja herkkujen jälkeen me käveltiin peräkkäin kentällä tehden voltteja ja muuta!
Anteeksi puhelin laatu!
Keskiviikkona Saana ratsasteli sen rennoksi. Torstaina sillä oli taas vapaa Saanan tultua kipeäksi. Perjantaina olin omaalla valmennustunnillani ja muuten  HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ kaikille näin jälkikäteen! Perjantain tunti ei ollut mitenkään erityisen hyvä.. Olin itse tosi jäykkä aluksi enkä saanut oikein mitään tehtyä. Sitten aloimme tekemään väistötehtävää ja minulla lakoi lähes aina vasemmalle väistettäessä vetämään suonta pohkeesta joten siitäkään ei oikein tullut mitään.. Sitten lopuksi otimme vielä laukkaa ja no Quu paineli menemään nokka oikein kunnolla pystyssä ja suu aivan tiilenä niin etten minä varmasti saanut mitään tehtyä. Tunti ei siis ollut mitenkään parhain.. Mutta asiat ovat jo hyvinkin hoidossa! Itse aloitin eilen syömään magnesiumia jotta suonenvedot loppuisivat ja Quu kävi eilen kengityksessä! Tänään on myöskin tiedossa raspaus joten innolla odottelen loppu viikkoa ja toivon että näistä asioista on jonkinlaista hyötyä tulevaan.

Mutta sitten viikonloppu tosiaan oli oikein kiva ja sain ratsasteltua Quuta oikein kivaksi. Me mentiin tosin kentällä koska osaksi nuo ongelmat ovat voineet johtua maneesimme pohjasta ja pitkästä kengitys välistä.

Eilen olin Ylirannan Ratsutilan hevosella tunnilla koska Quulla oli se kengitys (toistankohan jotenkin itseäni?). Menin Sampalla joka on tallimme yksi samalla ärsyttävimmistä mutta taitavimmista hevosista. Samppa on todella herkkä mutta silti todella laiska ja vaati paljon ratsastajaltaan! Minä menen yleensä sillä tunnilla mikälli menen tallin hevosella koska Ulla ilmeisesti uskoo siitä olevan minulle kaikkein eniten hyötyä ja no niin siitä onkin ja siksi Samppa onkin mielestäni niin hankala ja ärsyttävä. Se on niin kamalan erilainen kuin Quu ja se vaatii aivan täysin erilaista ratsastusta ja varsinkin aivan erilaista istuntaa kuin Quu. Yleensä minä olen aivan kuollut noiden tuntien jälkeen koska se hevonen jos joku vaatii että selässä tehdään töitä. Samppa on kuitenkin kuten mainitsinkin jo niin todella taitava ja siltä luonnistuu niin isot (130cm) esteet kuin hankalat koululiikkeetkin. Mutta tässäpäs teille hieman videota tunnista.
Me teimme ensin voltteja ja avoja ravissa ja sitten pelkkiä voltteja laukassa ja sitten 
aloimme vasta hyppäämään!

Mutta ei kai sitä sitten muuta ole tällä kertaa! Anteeksi vielä todella vähä kuvainen postaus. Koitan päästä tällä viikolla kuvailemaan hieman enemmän. Seuraavaan kertaan!

2 kommenttia:

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)