16 marraskuuta, 2016

Uljas musta - MYYNNISSÄ

Tänään siis hieman erilaista asiaa. Ajattelin nyt myös tulla tänne blogin puolelle kertomaan hieman erilaisesta projektista jonka otin jokin kuukausi sitten. Projekti on ehkä hivenen väärä sana, koska olen melko varma että kyseinen hevonen on kokenut paljon minua enemmän, mutta eivätköhän kaikki ymmärrä ajatukseni!

Aloin siis treenaamaan yhtä tallin tuntihevosta jokin aika sitten. Kyseinen hevonen on yksi tallin kauneimmista ainakin minun mielestäni ja tuntihevosena se on ollut jo aivan tarpeeksi pitkään ja nyt olisi jo hyvä aika siirtyä opetusmestariksi jonnekkin muualle.

Melvis

ruuna
s. 1999
säkä n. 170cm

ko HeA re 140cm

Melvis on kaunis musta herra. Luonteeltaan yksi kilteimmistä mitä olen tavannut! Sitä pystyvät hoitamaan ja taluttamaan ihan ketkä vain vauvasta vaariin. Kaikki toimenpiteet onnistuvat myös mutkitta.

Ratsastaessa Melvis on aina hieman erilainen ratsastajasta riippuen. Tuntihevos vuosiltaan se on oppinut olemaan laiska ja saamaan siten helpotusta hommistaan. Tällä hetkellä kuitenkin kun se on ollut lähinnä vain minun käytössäni siitä on tullut taas todella miellyttävä ratsastettava ja oikeinkin normaalin kisahevosen tyyppinen ratsu.

Koulupuolella Melvis osaa kyllä kaikki sulut, avot, väistöt ja laukanvaihdotkin, mutta vasta tässä vähitellen ollaan päästy niitä taas hieman treenaamaan, kun pojalla ei ole oikein riittänyt jaksaminen lihasten suhteen vielä aivan kaikkeen. Myyntivideota kuvatessa laukanvaihdot olivat vielä hivenen hakusessa mutta nyt niitä on tehty jo usempikin yhdelle pitkälle sivulle ja koko ajan vain paranee!
Keskiliikkeet ovat myös todella näyttävät kunhan lihasta tulee itsensä kantamiseen vielä hitusen lisää.

Itse olen mennyt nyt harjoitus kisoissa yhden Helppo B luokan tuloksin 60% tasan ja hypännyt 1-tason halloween kisoissa 60cm ja 80cm (video löytyy alta) puhtain tuloksin ja 80cm luokan voitolla.

60cm luokka mentiin oikeastaan ihan vain koska minulla itselläni on lähemmäs vuosi aikaa minkäänlaisista yli 50cm olevista esteistä ja siten oma ratsastus on tuolla puolen hieman hakusessa varsinkin hyvin erilaisella hevosella kuin omallani.
Mutta takaisin Melvikseen ja hieman jotain kisoista. Kouluradalla herra ei ollut käynyt varmasti aikoihin ja siksi pientä intoa ja jännitystä oli ilmassa, mutta muuten kaikki sujui erittäinkin hyvin kuten prosenteistakin huomaa!
Estekisoissa Melvis oli aivan liekeissä ja tiesi kyllä tasan tarkkaan mitä piti tehdä, että tämä tyttö saatiin maaliin hyvin tuloksin. Virheitä radoissa tuli, mutta ne olivat kyllä aivan täysin minun omia mokiani, koska oma paikka silmäni oli jostain syystä paljon pienemmän hevosen laukassa ja joka esteelle tulin aivan sokeana ilman minkäänlaista käsitystä paikasta.
Hieman aijempia taustoja Melviksestä : Se on ollut ennen Ylirannalle tuloaan esteratsuna täysin kilpailukäytössä ja silloin hypännyt ihan 140cm asti eli potentiaali herralla ei lopu. Koulupuolella sillä ei ole kai ikinä kisattu mutta varmasti pärjäisi sielläkin hyvin mikälli ratsastajalla vain olisi intoa!
Kaiken kaikkiaan täältä siis löytyisi varsin mallikas, vähintään ainakin, kokeilun arvoinen hevonen uutta tai vaikka ensimmäistäkin etsivälle! 
Myynti-ilmoitus : TÄÄLLÄ
Omistaja : Anne Perätalo puh: 0400 806 377, anne@ylirannanratsutila.fi 
Ylirannan Ratsutilan sivuilla : TÄSTÄ
Sukupostissa : TÄSTÄ

5 kommenttia:

 1. On kyllä nätti herra! Jos olisin hevosta saamassa, viestiä laittaisin. Jos siis pituutta tuohon 170cm korkeaan heppaan löytyisi, niin sitten joo... :D
  Oikein nätti heppa! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melvis kyllä on :D Ja se kaipaisi kyllä jo niin sitä omaa ihmistä, kun on tuntihevostaustaa herralla jo sen verran kauvan takana!

   Poista
 2. Minkälainen Melvis on maastossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei ole käynyt nyt vähään aikaan maastossa ja pitkän tauvon jälkeen tahtoo kyllä hieman innostua, mutta kesäisin sitä on käytetty ihan normaalisti tuntilaisilla maastossa eli letkassa on menty. Siellä ainakin minun vetämissäni maastoissa on käyttäytynyt oikein hyvin ja ovat tuntilaiset tykänneet! Luulisin että yksinkin onnistuu maastoilu ihan hyvin kunhan sitä vähän useammin tekee kuin kaksi kertaa vuoteen :D

   Poista
 3. Melvis on edelleen myynnissä! Mikälli joku on kiinnostunut uudemmista kuvista taikka tiedoista herraa koskien voi minulta kysyä s-postitse : va-tanen@hotmail.com tai laittaa Annelle kyselyä :) Poitsu on saanut hurjasti lisää massaa ja mm. vaihdot ja kokoamiset onnistuvat nykyään jo oikeinkin hyvin ja ratsastettavuus on muutenkin parantunut huimasti!

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)