23 tammikuuta, 2013

Kolme pientä sanaa

No en aivan päässyt eiliseen tavoitteeseeni että olisin silloin tänne ehtinyt kirjoitella mutta tuleepa teksti tänään näin aamulla ainakin! Tellu ja Dome ovat olleet nyt siis maanantaista asti hoidossa joten vauhtia ja vilskettä on riittänyt. Tallilla ollaan menty melko fiiliksen mukaan. Milloin maastoiltu ja milloin käyty kunnolla treenaamassa. Mutta vähän tarkemmin.

Ensiksikkin meillä oli perjantaina valmennus.Aloiteltiin siinä kolmen maissa ihan vaan käynnillä. Sitä ennen olin ehtinyt vähän yksikseni tehdä väistöjä uralla. Eli siis väistin aina n.5m pois uralta ja sitten takaisin uralle. Se on hyvää alku jumppaa! No mutta jatkettiin kumminkin alkuun laukassa pääty-ympyrällä. Quu oli tosi rento ja teki kyllä jo heti aluksikkin kaiken niinkuin pitikin! Sitten otettiin vähän siirtymiä laukka-ravi ja pelkkää raviakin välillä. Juuri kun Quu alkoi hieman väsähtää niin alettiinkin tulemaan keskihalkaisia linjoja. Tultiin ihan aluksi vaan ravissa ja sitten pari askelta käyntiä ja sitten taas ravi. Sitten alettiinkin tekemään siinä jo pysähdystä ja kun Quu oli niin hyvä niin tulin myös laukasta pysähdykseen ja nostin sitten aina toisen laukan. Quu innostui oikein kunnolla noista laukka jutuista ja kuunteli kyllä kaikkia apuja aivan loistavasti. Valmennus oli mitä parhain!

Lauantaina mulla oli heppa kerjon pito joten pidin sitä 12- 13.30 ja lähin sitten Quun kanssa maastoon. Kierreltiin vähän siellä täällä tallin pihassa ravailemassa ja laukkailemassa ja mentiin lopulta lumihankeenkin vähän jumppailemaan.

Sunnuntaina hyppäsin vähän aluksi ympyrällä puomi-pysty-puomi estettä ja muutin sen sitten melko leveäksi ristikko-ristikko okseriksi. Quulla ei oo paljoa enää hypätty joten sillä oli melkoisen hauskaa päästä taas pitkästä aikaa hyppimään! Kaikki sujui sinä päivänä oikein mallikkaasti.

Maanantaina mää en mennykkään tunnille kun tallilla oli pientä hässäkkää ja tunteja yhdistettiin niin sanoin että mun ei oo mikään pakko tulla. No kävin Quulla kumminkin aluksi ihan vaan vähän laukkailemassa kentällä mutta se oli jotenkin niin tylsää kummankin mielestä joten lähdin maastoon! Kiertelin siellä jonkun aikaa pimeässä ja tulin sitten talliin.

Eilen päätin kumminkin että ei nyt on pakko välillä treenatakkin joten nakkasin koulusatulan selkään ja kanget Quulle suuhun ja lähin kentälle. Aluksi ihan normit alku ravit ja sitten vielä keskihalkasija linjoja samalla lailla kun valmennuksessakin. Kentällä on melko paljon lunta mutta silti Quu teki oikein hyvin töitä joten käytiin sillonkin vielä lopuksi vähän laukkailemassa maastossa.
Mutta siinäpäs oli jotakin taas teille ja toivottavasti saan viimeistään viikonloppuna kuvailtua sen mun varuste postauksen loppuun jotta saan sen teille näytille! Valitettavasti en saa tuotua enempää kuvia puhelimesta mutta ens kerralla sitten enemmän. Heissan!

2 kommenttia:

  1. Ai minkälainen hässäkkä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi tyttö oli tippunut hevosen selästä ja hevonen oli sitten ilmeisesti jotenkin hypännyt tai juossut hänen yli ja kaviota oli vähän tullut selkään. Ambulanssi oli paikalla ja muuta mutta tytölle ei onneksi ollut mitään tullut vaikka lähtikin sairaalaan tarkistukseen :) Oli keskiviikkona jo tallilla ihan normaaliin tapaansa!

      Poista

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)