25 maaliskuuta, 2013

Nananananaaa

Jep, en keksinyt otsikkoa.. Mutta viikko on taas vierähtänyt jaja no nyt tulee kumminkin kuulumisia. Edellisen viikon alku oli Quulle vähän rennompi jotta kaveri jaksaisi sitten taas jatkaa iloisesti eteenpäin.  Mutta aloitetaampa parilla kuvalla.

Tämä oli siis mun lauantain harjoitus ennen kisoja
 
Jos vaikka jaksaisi väsäillä uuden ulkoasun :D
No niin mutta asiaan. Sunnuntaina meillä siis oli estekisat äimärautiolla ja siellä mentiin se 90cm.
Mutta määpä kerron ensin lauantain treenistä.

Lauantaina meillä oli ekanakin aamutalli joten kello soi jo ennen seitsemää. Autoin aluksi vähän tallin teossa ja laitoin sitten Quulle kamat päälle ja lähin ratsastamaan. Laitoin maneesiin tosiaan kolme estettä vierekkäin, niinkuin verkassa. Mulle on verkka ollut estekisoissa aina tosi hankala ja ahistava tilanne joten se ei ikinä ole kovin hyvin sujunut.
Aloitin laukalla ja tein siirtymiä. Sitten tulin parit avot ja siitä keskimmäiselle esteelle joka oli silloin ristikko. Quu oli oikein näppärä joten nostin sitä vähän ja laitoin myös sen vasemmalla olevaan esteeseen puomin eteen. Siinä vaiheessa Quu lähti kävelemään eikä antanu mulle enään kiinni joten se juoksi hetken irti maneesissa. Mutta hyppely jatkui ja pystyt sujuivat todella mallikkaasti vaikka Quuta ei kauheesti innostanutkaan. Sitten tulin vielä pari kertaa loppuun radan.
Keskimmäisen pystyn vinottain ensin oikeesta suunnasta (lävistäjällä m-e) ja sitten toisinpäin vasemmasta ( lävistäjä b-h). Sitten puomi pystylle ja siitä vielä okserille.
Alku meni hyvin mutta pystylle tuli ekan kerran vähän hassu hyppy ja sitten okserikin roikastiin yli oikein mallikkaasti. No eikuin uusiksi ja heti paljon paremmin!
Sitten heppa talliin ja varusteitten putsailua ja vielä heppakerhoa pitämään.
 Sunnuntainakin oli todella aikainen aamu (herätys puol seiska). Tallilla oltiin puoli kasin jälkeen kun kotona pakkailuun menikin odotettua kauemmin. Tallilla oli aamu heinät ja ruuat jo jaettu joten kamat vaan kyytiin ja heppa valmiiksi ja autoon.
Meillä oli jälleen kerran Jogi-poni ja Emma mukavamme. Matka sujui ongelmitta ja paikan päälläkin kaikki meni hyvin. Mentiin melko heti kävelemään rataa. Rata oli ihan mukava. Ainoa mikä mua siinä ärsytti oli pitkät lähestymiset ja niitähän oli p a l j o n! En vaan nää niihin paikkaa mitenkään..
No pari ponia katottuani hyppäsin hepan selkään ja lähin kentälle vähän verkkaileen. Quu oli melko laiskan oloinen mutta kun siirryttiin maneesiin heppa muuttui ihmeen reippaaksi.
Alotin ihan parilla ristikko hypyllä ja sitten äiti laski vähän pystyä niin pari kertaa sitä.
Sitten pysty oli taas 90cm. Tulin sen pari kertaa ja sitten sen perään vielä okserin joka olikin 100cm. No eka kerta meni ongelmitta mutta toisen kerran kun tulin okserille paikka hävis ja tultiin ihan lähelle. Olin melko varma että Quu ei hyppää mutta kaverihan ponkasi yli valtavalla loikalla.
No minä en ihan niin valtavalla koska menin saman tien Quun kylkeä pitkin esteen yli hiekkaan kyljelleni. No eikun juokseva heponen kiinni ja selkään. Parit hypyt vielä ja sitten radalle!
 
Radan ekalle esteelle tuli ihan super hyppy ja muutenkin kaikki meni sarjaan asti ihan hyvin! Sarjalle sitten en suoristanut, enkä ohjannut, enkä oikein tehnyt mitään joten oli vain ja ainoastaan heposen ansiota että siitä mentiin yli! No se seuraava okseri oli paikan kanssa mulle aivan näkymätön enkä tietenkään sitten vain odottanut että este tulee vaan aloin säätämään.... Sen jälkeen alkoi kumminkin uusinta ja se meni oikein mallikkaasti vaikka en ratsastanutkaan niitä teitä mitä ajattelin. Heppa oli hienoin ja tiesi sen kyllä tarkalleen pihalla kävellessämme. No sitten palkintojen jako ja kotiin.
     
Hups. Tulipas taas kamalan pitkä postaus! Toivottavasti jaksoitte lukea :) Nähdään taas.

5 kommenttia:

 1. Hienosti meni teillä kisat, itekkin olin kuvailemassa (: Onnea sijoituksesta!

  VastaaPoista
 2. Tuo sinun videolinkki jatkaa tuon kisavideon jälkeen aluevalmennukseen ja sitten johonkin vanhaan videoon. Hassua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... mitenhän mää oon onnistunu sen sillain tänne saamaan? :D

   Poista

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)