18 maaliskuuta, 2013

Round and round

      
Täällä taas! Ja vihdoin siis alue-valmennuksen merkeissä. Tähän postaukseen ei nyt tule kuvia mutta toivottavasti se ei haittaa! Ihan näin yleisesti ensin valmennuksista. Vaikka videolla Quu ei näyttänyt mitenkään kamalalta ratsastaa niin se oli kumminkin aika hidas ja haluton. En tiedä johtuuko paikasta vai mistä kun kotona se menee niin mukavasti mutta tuolla taas niin ei... Mutta kerrompas vähän tarkemmin.

Lauantaina valmennus oli klo 16-17 ja siis äimärautiolla. Pappa lähti meitä kuskaamaan ja oltiinkin sitten hyvissä ajoin paikalla kun pappa on aina mukavasti edellä aikaa. Saana kävelytti Quuta pihalla ihanassa auringon paisteessa ja sitten kamat päälle ja minut selkään. Valmennus alkoi aikalailla heti. Ensin alkuraveja ja paljon taivutteluja ja vähän takaosan siirtämistä ulos. Quu oli hidas mutta taipui tosi hyvin kumpaankin suuntaan. Tahti vain välillä vähän lopahti. Sitten laukkaa ja ihan vaan rentoa ja pitkää taivuttelua ja vähän siirtymiä. Laukassa otettiin vielä ihan vaan suoristuksia uralla ja sitten parit laukka avot. Heppa oli laukassa tosi kiva ja avotkin suju hyvin! Sitten vielä vähän laukan lyhentämistä ympyrällä ja loppuravit. Laukan lyhennyksissä meillä kävi aluksi niin että aina tuli ravia ja sitten piti pysäyttää ja sitten kunnolla laukkaa eteen. Loppuun kumminkin sain ihan ok lyhennyksen ja olin tyytyväinen siihen. Sitten vain heppa kävelylle ja autoon ja kotia kohti.

Sunnuntaina valmennus oli jo aamusta 10-11 joten tallilla oltiin aikaisin ja tällä kertaa äitin ja iskän kanssa. Matka sujui taas ongelmitta ja paikallakin oltiin ihan ajoissa. Taas aloitettiin valmennus ravissa ja taivuteltiin. Quu oli tällöin vielä jäykempi kuin lauantaina ja ymmärtäähän sen kun joutuu kovasti töitä tekemään. Tänään kumminkin tehtiin kaikkien nuitten laukka ja ravi juttujen lisäksi vielä ravi avoja ja väistöjä ja vastalaukkaa. Väistöt oli aika kamalia kuten varmaan videolta näittekin. Takaosa jäi ihan ja Quu vastusteli aikalailla edestä. Avot oli ihan hyviä vähän se oli jo siinä vaiheessa väsynyt mutta saatiin kumminkin se sinne ihan ok jumpattua. Vastalaukat sujuivat kumminkin todella hyvin! (niistä ei valitettavasti videota kun loppui tila) Quu venytteli oikein kunnolla kun taivutettiin vasemmassa laukassa oikeaan suuntaan.

Emilia kehui paljon että ollaan kyllä menty eteenpäin! Ja kyllä hän Quu oikeestaan on varsinkin kangilla mennykkin paljon eteenpäin. Mutta tulipas tekstiä! Toivottavasti jaksatte lukea. Hei hei ja kiitos ihanista kommenteista edelliseen postaukseen!

1 kommentti:

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)