22 huhtikuuta, 2013

Make you feel, better.

                    
Hellou everybody! Täällä taas. Tänään tulee vähän asiaa juoksuttelusta mitä harrastimme Quun kanssa eilen ja sitten kerron vielä vähän meijän länkkäri tunnista joka oli tänään.

No mutta ensinnäkin Quu on ihan sika mukava juoksuttaa! Se kuuntelee tosi hyvin, ainakin yleensä. Nyt sillä oli ihmeen paljon virtaa ja siksipäs alkuun heti tuli kunnon spurtti, kun i h m i n e n käveli maneesin ulkopuolella. Siitä kumminkin selvittiin kunnialla ja sain juksuteltua heposen ihan hikeen asti. Lopuksi kumminkin ulkona alkoi joku hevonen vielä hirnua ja juosta niin eiköhän meidän elefantti ottanut kunnon kilarit ja laukkaili siinä arabina jonkin aikaa ympäriinsä. Kauan muuten meni ennen kuin sain sen rauhottumaan.

Mutta vähän yleisesti mielipidettäni juoksutukseen. Jotkut hevoset (kuten Quu) juoksevat liinassa todella mallikkaasti ja tehokkaasti. Kun taas esim Taru ei juokse melkein ollenkaan... Liinassa hevosen pitäisi olla sinun kummankin käden "välissä" niin että sinun kätesi ovat V asennossa ja hevonen kulkee siellä niin että siitä tulee ns. kolmio jos nyt ymmärrätte mitä tarkoitan. Sinun ei kumminkaan tarvitse pitää käviä ojossa koko ajan. Kunhan huolehdit että hevonen ei käänny tai tee muita typeryyksiä. Narua ei myöskään saisi päästää kauhean löysäksi jottei hevonen satu astumaan sen päälle.

Mielestäni juoksutus sopii energisille hevosille joita voi olla esim. hankala saada kiinni selästä kovan innostuksen vuoksi tai sitten ihan yleiseksi liikunnaksi siihen koulutetulle hevoselle. Juoksuttaminen olisi hyvä opettaa jo varsana jolloin sitä voisi silloinkin hyödyntää. Joillekkin esim. jalkavaivaisille tai muutenkin vanhoille hevosille ei oikein juoksutus sovi koska se "kuluttaa" jalkoja. Siinä mennään niin paljon samaa uraa ja muutenkin hevosen sisä jalat kokevat kovempia kuin suoralla uralla. Kävely on siis hyvä muistaa aina juoksutuksen välissä.

Mutta sitten niihin länkkä hommiin. Meillä oli siis kerrankin "länkkäri" tunti jossa availtiin "portteja", käveltiin puomikasojen yli ja ylitettiin loimea tai siis jokea. Quu oli todella hyvä tässä ja jotkut asiat olivat sille jopa liian helppoja eikä se oikein jaksanut keskittyä. Kun taas jotkut toiset pelkäsivät niitä kuollakseen. Omistan siis kunnon monitoimi pollen! Tai siis äiti omistaa :D

Mutta hyvää viikon alkua kaikille ja koittakaahan pysyä pirteinä!
         

4 kommenttia:

 1. Ui vähä siisti tuo länkkäritunti :)! Oliko se siis ihan normitunti kuiteski vai menkitkö sää jollekkin erikoistunnille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin normaalilla tunnilla ja ratsastuksen opettajamme päätti että pidetään tuommonen :) ja joo se oli ihan sairaan kivaa!

   Poista
 2. kiva toi kooste hommeli :)! lisää tällasii voisit vaikka tehä joskus postauksen siitä mitä teet kisapäivänä ,tietty kuvien kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! Hyvä idea muuten :) pitääkin joskus toteuttaa.

   Poista

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)