02 heinäkuuta, 2013

Teema tiistai

Noniin! Nyt onkin jo sitten teema tiistain aika. Eli jotain hieman erikoista luvassa, nimittäin yksi hyvin tärkeä asia varsinkin minun mielestäni nimittäin hevosen ilot ja sen onnellisena pitäminen. Kerron tässä postauksessa nyt vain niistä asioista mitä olen huomannut Quusta enkä niinkäin yleisesti kaikista hevosista.

Mutta mistäs minä aloittaisin. No ensinnäkin pari asiaa mistä Quu tulee hyvin onnelliseksi:
- vesisade ja lämmin ilma! Quu on silloin todella mielellään pihalla ja nauttii sateesta.
- venyttelyt ja temput joissa se saa itse miettiä miten pitäisi vääntyä ja kääntyä saadakseen sen ihanan herkun.
- vihreän syömisestä!
- maastossa päästelystä ja erilaisten temppujen tekemisestä maastossa esim. pienet tasahyppy loikat joita se tekee varsinkin minulle todella mielellään!
- kun on sillä tuulella niin irti juokseminen on aivan parasta!

Kun taas sitten minun mielestäni on todella tärkeää esim. venytellä hevosta ja pitää sen mieli virkeänä erilaisilla tempuilla ja muilla hankalilla pulmilla missä hevonen saa itse miettiä. Venyttelyjäkin voi tehdä monella eri tapaa niin että hevonen venyttelee itse ja sinä vain pidät makupalaa! Pitää kumminkin aina muistaa että kylmää hevosta ei saa suoraan alkaa venyttelemään ettei mikään paikka revähdä.
Maastoilut ja muut uinnit ja maastossa värkkäilyt ja seikkailut ovat myös hyvin tärkeitä. Siten hevonen jaksaa puuhailla myös maneesissa ja keskittyä tehtävien tekemiseen.
Yleensä myöskin on hyvä että kaikilla hevosilla on joku tarha kaveri. Joskaan kaikki eivät sitä kaipaa mutta Quu muuttui ihan eri hevoseksi kun se sai kaverin.

Mutta siinä oli se teema tiistain aihe. Ens viikolla tuleekin sitten myday kuvina!

Sitten sunnuntain koulurata. Se ei todellakaan ollut mikään paras rata. Quu oli laiska kuin mikä mutta niin kattokaas itse. En ala ihmeempiä selitteleen.
Siinäpäs se sitten onkin! Quu on tosiaan t o s i laiska...

Mutta nyt on sitten asiat niin että seuraava postaus tulee vasta torstaina koska me lähetään ihan kohta mökille! Heido :)

1 kommentti:

  1. tosi kiva tää tykkään ite mielipidepostauksista ja tää oli myös sopivan pitkä mun mielestä:)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)