24 syyskuuta, 2013

Autumn

Hello vaan kaikille! Nyt on siis pientä taukoa tullut kun minun ihka eka koeviikkoni alkoi viime viikolla. Perjantaina oli jo historian koe ja eilen oli maantiedon koe. Tänään oli ruotsi, sitten vielä huomenna äikkä ja to-pe matikan kokeet.. Saapas nähdä miten selviän!

Mutta tosiaan torstaina jäi video tulematta kun en sitä vain kertakaikkiaan ehtinyt kokoamaan. Katsotaan julkaisenko sen joskus muulloin vai jätänkö laittamatta.
Mutta nyt pientä infoa kuitenkin meidän tekemisistämme.
katse hoi missä olet?
Saana hoiti Quun ke-to ja ite olin perjantaina normaalilla valmennustunnillani.
Alkutunti oli taas hieman hidasta ja ite törttöilin menemään aivan ihme asioita.. Heponen vertyi kuitenkin ihan hyvin taas siihen puoleen tuntiin ja sitten alkoikin menemään oikein hyvin! Quusta huomaa nykyään jo siis aivan selvästi sen kuinka sillä menee jonkin aikaa että isot (vanhat) lihakset alkavat lämpenemään! Tunnulla me tehtiin paljon siirtymiä. Ensin ympyrällä laukka-käynti ja laukka-pysähdys-peruutus siirtymiä. Niissä olin itse melko raju eikä heponen oikein kestänyt sitä vaan pysähdyksistä tuli melko töksähteleviä. Peruutuksessa sitten taas ilmeni sama ongelma mikä oli silloin kisoissa eli se ei oikein kunnolla tahtonut peruuttaa. Tultiin lopputunnista siihen tulokseen että sillä on ollut jossain kohti jumi siellä alueella (ristiselkä) mikä tekee töitä ja vaikkei enään sitä olekkaan niin muistikuva on selvä. Lopputunnista tehtiin vielä siirtymiä ravin sisällä. Kokoamisia ja lisäyksiä hyvin lyhyitä pätkiä. Quu teki ne tosi mallikkaasti kunhan mää ite vaan pysyin tasaisena! Mutta siinäpäs vähän siitä tunnista.
Lauantaina meillä menikin n. 3-4 tuntia karsinoiden pesemiseen. Eli hinkattiin harjoitta ja mäntysuovalla karsinan seiniä, ikkunoita ja kaltereita puhtaaksi. Sitten vielä juksutin Quun irti kentällä.
Sunnuntaina jatkettiin siivoilua ja voi että nyt on kyllä tosi puhtaat ja valoisat karsinat! Kelpaa hevostenkin niissä elellä. Sitten menin Quun kanssa maneesiin ja työskentelin ilman satulaa jonkun puolituntia. Menin aluksi  ihan vaan ravi ja laukka siirtymiä ja sitten parit peruutukset. Selvästi huomasi että siellä on joskus ollut joku mutta parin peruutuksen jälkeen Quu teki kyllä mahtavia peruutuksia! Ei ollut mistään ongelmasta enään tietoakaan. Muutenkin meillä oli kamalan mukavaa ja Quu meni ihan älyttömän hyvin! Pitää varmaan alkaa menemään nyt enemmän ilman satulaa kun niin mahtavan tuntosta se oli. Sitten hevonen hetkeksi talliin ja takaisin kotia lukemaan.

Mutta siinäpäs oli vähän meidän viime viikon lopusta! Tänään on vielä tulossa teema tiistai postaus joten muistakaapas sitten katsella kummatkin. Seuraavaan kertaan!

6 kommenttia:

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)