17 maaliskuuta, 2014

Haasteet on tehty voitettaviksi!

Tosiaan kuten otsikkokin ehkä vihjaa joillekkin niin kisat eivät menneet aivan suunnitelmien mukaisesti.. Ensimmäinen luokka meni aivan penkin alle koska Quu jännitti maneesissa yksin olemista ja no aivan kaikkea ja silloin se vaatii todella paljon ratsastamista. Sitten taas kun itse menen aivan lukkoon ja jännitän en saa minkäänlaisia järkeviä muutoksia tuohon ratsastukseeni ja niinpä radat nyt sitten olivat mitä olivat. Ja koska kummassakin ratsastamassani radassa on P A L J O N parannettavaa ajattelin että tekisin niistä erikseen postauksen jossa olisi vain video siitä radasta. Videoon kommentoisin sitten itse mitä olisin voinut asialle tehdä ja miksi jokin asia ei onnistunut. Toivottavasti teillä löytyy kinnostusta tällaisiin postauksiin ja ehkä jotain hyötyäkin mikälli teidän oma hevosennekin jännittää ja on haluton ja laiska radalla/jos itse jännitätte!

Eli ensimmäisenä Helppo A FEI:n *-kenttäkilpailuohjelma poneille 1997 (päiv. 2009)
Tulos 60,833% ja sija 11/24.

Ihan ennen videota haluan sanoa muutaman asian istuntaani koskien. Quu liikkuu pää osin hitaasti koska jännitän reisiäni liikaa. Se on todella herkkä istunnalle (varsinkin kangilla) ja mikälli nojaan yhtään liian äkillisesti eteen se pysähtyy melkein kuin seinään.. Nämä ongelmat näkyvät yleensä varsinkin radoilla koska jännitän siellä paljon enemmän kuin omassa kotimaneesissamme tai muualla valmennuksissa. Myös käteni ja ohjien oikea pituus ovat olleet minulle hankala asia koska en hahmota tarpeeksi selvästi sitä miten saan annettua Quulle tarpeeksi tilaa liikkua edestä löysäämättä kuitenkaan ohjaa liikaa :) Mutta siinäpäs tuo video nyt olisi. Mielipiteitä?
Hieman vinkkejä oman jännittämisen purkamiseen:

  • Venyttele paljon, ainakin minulla se jostain syystä auttaa
  • Tee mielikuva harjoitteluja, älä ehkä "ratsasta" koko rataa mielessäsi läpi mutta käy niitä ongelma tilanteita läpi ja kertaa mitä sinun pitäisi niissä tehdä
  • Anna hoitajan laittaa sinulle hevonen valmiiksi niin hermostuneisuutesi ei tartu ainakaan niin helposti hevoseesi
  • Kävele ja juo paljon
  • Käy ensiksi kisoissa vain tuntemissasi paikoissa äläkä suoraan mene kauvimmaisiin kisoihin mitä löydät
  • Kysy aina neuvoa valmentajaltasi tai opettajaltasi ennen kisoja mikälli mikään asia on epäselvä! Tyhmiä kysymyksiä ei olekkaan
  • Kerro jännittämisestäsi mahdollisimman monelle, sen on todettu auttavan ainakin meidän tallillamme :)

2 kommenttia:

  1. Tää oli tosi hyvä ja hyödyllinen postaus! Paljon tuli itsellekkin neuvoja mitä kannattaisi tehdä joissain tilanteissa varsinkin tuolta radalta :)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)