15 maaliskuuta, 2014

Sarja hyviä kokemuksia

Vihdoinkin ensimmäinen hetki tällä viikolla jolloin ehtii tänne tulla kirjoittamaan. Vapaa aikaa on kyllä jonkin verran ollut tälläkin viikolla (onneksi) mutta ei ikinä niin paljoa että olisi ehtinyt muokata videon, kuvat ja kirjoittaa kunnon tekstin. Mutta nyt on kunnon teksti tulossa ja tosiaan kuvia ja video myös!

Meillähän tosiaan oli koti tallillamme viime sunnuntaina kouluratsastuskilpailuharjoitukset. Menimme siellä A-merkin kouluohjelman. Ja tosiaankaan nämä eivät olleet "oikeat kisat" vaan harjoituskilpailut, joten pisteitä ei laskettu eikä sijoja jaettu. Quu oli tuolloin oikein mukava ratsastaa. Toi no oikeastaan sain sen hyvin heräteltyä verryttelyssä ja sitten tuulen takia radallakin oli oma vauhtinsa. Rata oli oikein mukava ja letkeä eikä hevosta tarvinnut pakottaa mihinkään. Ainut mikä olisi todellakin voinut mennä paremmin oli pidennykset. Ihan kaikki pidennykset. En vain jotenkin itse ajatellut ettei se mene tarpeeksi eteen vaan leijuin siinä hyvässä fiiliksessä mikä meillä radalla oli. Mutta eihän se noissa kisoissa nyt niinkään haitannut! Pitää vain muistaa tämän viikonlopun kisoissa ratsastaa reilusti eteenpäin. Leena (tuomari) tykkäsi paljon Quun liikkeestä mutta kehotti kiinnittämään paljon huomiota alkuradan kaulan jännittämiseen. Kaula pitäisi saada hieman rennommaksi ja pyöreämmäksi niin kaikki olisi hyvin.
Maanantaina meillä oli oikein mukava estetunti jossa hieman vaihdeltiin laukkoja ja käänneltiin hevosia. Quu oli oikein reipas! Kuskilla oli vain hieman hahmottamis vaikeuksia.

Tiistaina kävin ilman satulaa Quulla kävelemässä maastossa kun ei maneesiin ehditty. Keskiviikkona kävimme myös maastossa mutta tälläkertaa siellä pystyi jo laukkaamaan ja ravaamaankin! Quulla oli kamalasti virtaa ja se spurttaili oikein kunnolla.

Torstaina olin Saanan sijasta sen tunnilla ja voi että olikin kiva tunti. Quu oli niin kamalan reipas ja hyvä. Välillä ehkä hieman liian jännittynyt ja itselläni ei oikein laukannostoissa tahtonut istunta olla suorassa jolloin hevonen vain spurttasi eteenpäin. (Teimme siis siirtymiä ympyröillä) Mutta kerrassaan mukava tunti!
Eilen Quu oli oikeastaan vielä parempi kuin torstain tunnilla. Minulla oli siis oma valmennustuntini ja siellä me tehtiin mm. pysähdys-peruutus-laukannosto siirtymiä, ympyrällä avoja ja sulkuja ja muutenkin vain siirtymiä. Quu oli se takia mielestäni parempi eilen koska se ei ollut ihan niin "terävä" jolloin se ei turhaan jännittänyt itseään ylös vaan sitä sai ratsastaa rauhassa eteen sen ylimääräisiä jännittymättä. Ei se kuitenkaan laiska onneksi ollut vaan tosi hyvä ja nopea pohkeelle!
Hetkeksi käänsin selkäni..
Remember that, you're already awsome <3
Tänään kävin vain valmistelevan verkan huomisia kisoja varten. Eli kaikki askellajit läpi ja vähän siirtymiä ja parit peruutukset ja pysähdykset. Sitten kävin vielä loppuun maastossa kävelemässä ja vähän laukkaamassa jotta jäisi heposelle hyvä mieli päälle. Vielä ennen 12 alkavaa kerhoa ehdin puunata ja pestä Quun ja laittaa osan varusteistakin valmiiksi. Sitten olikin vuorossa heppakerho ja ensiavun antamisen opettelua. Lopuksi vielä kävin yhdessä Saanan kanssa putsaamassa loput varusteet ja sitten kotiin laittamaan vinkka valmiiksi ja katsomaan elokuvaa!

Mutta tosiaan huomenna onkin sitten Kajaanissa kisat ja siellä me mennäänkin kaksi Helppo A luokkaa eikä sitä B:tä. Tuo B luokka olisi ollut niin kamalan aikaisin että päädyttiin sitten noihin A luokkiin. Pitäkää peukut pystyssä!

3 kommenttia:

  1. Saako ton luten kuvan kopioida ku haluisin taustakuvaksi? Ei menis minnekkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa kopioida! Mutta jos haluaa julkaista jossain täytyy mainita Ylirannan ratsutila ja minun nimeni :)

      Poista

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)