04 heinäkuuta, 2014

Kysymyspostaus

Tänään on tosiaan tulossa vastauksia kysymyksiin joita te laitoitte. Jos tämän postauksen jälkeen tulee vielä jotain lisää kysyttävää niin laittakaa ihmeessä lisää kysymyksiä tulemaan!
Oletteko miettineet toisen kisahevosen ostoa kun siirryt vaativampiin luokkiin?
- Olemme miettineet osaavamman hevosen ostoa mutta se tarkoittaisi meidän kohdallamme Quun myymistä ja uuden tilalle laittamista ja minä en ainakaan vielä pysty/viitsi Quusta luopua, on siitä niin rakas jo tullut!

Lempi kisapaikkasi?
- Tykkäsin todella paljon Siilinjärvenratsastajien paikasta Kuopiossa mutta jos pitää pohjoissuomesta jokin paikka valita niin se on ehkä Merilapinratsastajien kisapaikka Torniossa!

Minkälainen satula Quulla on?
- Quulta löytyy rungoton koulusatula joka toimii ilmatyynyllä ja sitten Stübbenin estesatula.

Millainen olisi unelmahevosesi?
- Noin 175cm korkea kenttähevonen joka ei pelkäisi mitään ja joka olisi todella iloinen saadessaan tehdä töitä. Hevonen olisi väriltään ruskea suurella läsillä ja mustalla harjalla ja hännällä. Rotua en osaa määritellä mutta pään pitäisi olla sopusuhtainen vartalon kanssa ;)

Mietteitä kuolaimettomuudesta?
- Kuolaimettomuus on mielestäni ihan hyvä asia. Monet ratsastajat käyttävät hevosillaan aivan liian vahvoja kuolaimia ja saavat siten hevosensa tottelemattomiksi ja jäykiksi. Kuolaimettomuudessakin on tietenkin puolensa. Kaikille se ei vain sovi ja osat eivät siedä kuolaimia. On niitä hevosiakin vaan niin monenlaisia eri persoonia. Itse tykkään mennä Quulla aina välillä Hackamore kuolaimella (ei kuolainta..) koska tunnen että Quu on sen jälkeen aina herkempi kuolaimelle ja se myös venyttelee todella hyvin ilman kuolaimia. Hackamorella ratsastaessa täytyy kuitenkin muistaa että hevonen painuu todella helposti etupainoiseksi eikä sitä saa taivutettua normaalisti kuolaimen puuttuessa.
On sinulla suunnitelmia siitä, miä aiot tehdä lukion jälkeen? Lähdetkö jonnekkin opiskelemaan tms.
- Vielä minulla ei ole tarkkoja suunnitelmia koska omaa alaani en ole vielä mistään löytänyt. Paljon olisin kiinnostunut tietotekniikasta mutta saa nähdä mitä elämä tuo tullessaan.

Millainen olisi unelmatallisi?
- Sellainen iso ja valoisa talli jossa hevosilla olisi ikkunat ulos ja karsinoiden ovet olisivat pyöristetty ylhäältä. Ympärillä olisi myös paljon peltoja ja hevosille tilaa liikkua sekä suuri avomaneesi eli sellainen maneesi jossa ei ole seiniä vaan vain pelkästään katto tukipilareiden päällä. Ja ainiin talli olisi tietenkin suurimmaksi osaksi kivestä!
Horse
HORSES
Yes...
Tuollaiset ovet!
Horse Barn
Wild horses ❤️
divine
Seuraatko hevosurheilua ulkomailla?
- En seuraa. Välillä kuulee jos sukulaisilla on mennyt siellä hyvin niin niistä sitten ja aina välillähän sitä katsellaan telkkarista tulleita kisoja mutta siihen se seuraaminen sitten jääkin :)

Mihin kouluun menet seuraavaksi?/missä opiskelet?
- En tiedä seuraavaa kouluani mutta opiskelen tällä hetkellä Iin lukiossa. Syksyllä minulla alkaa siellä toinen vuosi!

Jos sinun ei olisi mahdollista harrastaa ratsastusta, mitä harrastaisit?
- Jaa-a tämäpä onkin hieman kinkkisempi kysymys. Saattaisin harrastaa tanssia koska pidin siitä todella paljon kun minä ja Saana kävimme "pieninä" sellaisilla perus tunneilla tai saattaisin vetää kerhoja tai sitten en yksinkertaisesti tekisi mitään :D

Seuraatko urheilua?
- Jalkapalloa(MM 2014!!) ja yleisurheilua mutta niistäkin vain niitä suurimpia kilpailuita.

Mielummin rennot vaatteet vai tiukat vaatteet?
- Riippuu tilanteesta molemmat menevät kyllä minulla aivan ongelmitta!

 Jos olisit päivän poika, mitä tekisit?
- Huh, en kyllä tiedä yhtään!
Jos olisit hevonen, millainen hevonen olisit? (luonne ja ulkonäkö)
- Olisin tamma, kiusaisin aivan kaikkia kun minulla olisi kiima mutta muuten olisin oikein mukava käsitellä. Jos saisin aihetta suuttua se kyllä tapahtuisi! Väriltäni olisin sellainen todella vaalenruskea mustalla harjalla ja sukilla joka jalassa. Minulla ratsastettaisiin kenttää mutta maastossa olisin melko säikky joten tarvitsisin taitavan ratsastajan. Muualla saattaisin pelätä jotain pieniä juttuja mutta ihan vain omaa ilkeyttäni! ;)

Mitä odotat eniten kesässä?
- Kisoja, siellä sitä mukavaa yhteishenkeä. Lämpöä jota ei näytä tulevan, sekä Quun kanssa pelleilyä. Kaverien kanssa näkemistä kesken kesän ja uimista ja auringon ottoa.

Miten hoidat hiuksiasi?
- En ihmeellisemmin. Normaalilla shamppoolla mennään ja hoitoaine päähän aina saunaan. Jos vaivaudun laitan hiuksia hieman pyyhkeellä kuivattuani selvitysainetta ja hieman hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja joskus jos oikein innostun niin saatan laittaa hieman hiusöljyä/-kiiltoa hiusten latvoihin.

Lempisivu netissä?
- Luultavasti Youtube, Blogger, Instagram ja Twitter. Mutta jos yksi pitäisi valita niin se olisi Youtube. Siellä vietän suurimman osan ajastani ;D

Kuinka kauan aikaa blogi vie päivässä/viikossa?
- Riippuu mitä teen. Mikälli postaus sisältää videoita niin se kestää kauan.. Postauksen kirjoittamiseen menee yleensä 30min-1h. Yhden videon lataamiseen menee 1h-4h ja kuvien lataamisessa ja muokkaamisessa menee noin 30min. Eli yhden postauksen tekemiseen menee noin 3h-5h mikälli postauksessa on vain yksi video. Lisäksi meillä on tällä hetkellä sellainen pieni ongelma että kun minä lataan videoita nettiin en voi silloin samaan aikaan tehdä mitään netissä. Kone yksinkertaisesti sanoo että - ei nettiyhteyttä-. Joten tästäsyystä viikossa ei tule kovinkaan monta postausta. Saatan nimittäin tehdä yhtä postausta jopa 3-4 päivää peräkkäin jotta saan sen valmiiksi muiden asioiden lomassa.

Onko Quu unelmiesi hevonen?
- Kyllä se lukeutuu yhtiin niistä<3

Lempi hevosväri?
- Kaikki värit! Minulla ei ole inhokki värejä. Kaikki värit ovat mielestäni todella kauniita tosin osa tarvitsee hieman enemmän hoitoa kuten on Quustakin jo huomattu..

Mitä asioita otat huomioon uutta hevosta ostaessasi?
- Ensinnäkin sen miten se reagoi uuteen ratsastajaan. Keskittyykö se sinuun vai ulkopuolella tapahtuviin asioihin. Osaahan se tarvittavat liikkeet tai että onhan sillä tarpeeksi korkea kapasiteetti ja hyvä hyppytekniikka. Onko sillä ongelmia jaloissaan tai muualla kropassaan. Varsinkin estepuolelle hevosen jalat täytyy tutkia erityisen tarkkaan! Muistan kysyä normaaleista toimenpiteistä kuten kengitys, klippaus, raspaus, rokotus, lastaus, suihkutus (suihkepullot) ja pesu/pesupaikka eli miten hevonen toimii näissä tilanteissa. Onko hevosta kuskattu vinkassa vai rekassa. Onko se tarhannut muiden kanssa. Jos hevonen on tamma niin millainen se on kiima-aikana. Ja niin siinä oli ainakin jotain mitä minä miettisin jos olisin ostamassa uutta hevosta :)

Mikä on mielestäsi paras ikä hevoselle?
- Ehkä sellainen 10-15v väli on kaikkein paras ajatellen hevosen tulevaisuutta ja sitä että silloin hevonen pitäisi olla jo osaava ja hyvin koulutettu ja sillä on juuri sopivasti kokemusta takana.

Kiitos paljon kysymyksistänne! Niihin oli ilo vastata :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)