22 heinäkuuta, 2014

Powercup 2014

Halleluja täällä sitä taas vihdoin ollaan! Itselläni on tässä muutamana päivänä ollut hieman jo paniikki että milloin sitä ehtii tänne kirjoittelemaan. Olen myös paljon miettinyt että pitäisikö blogi laittaa ihan yleiselle tauvolle kun ei tule millään kirjoiteltua mutta sitten on taas mieleen pilkahtanut se ihana tunne ja hetki kun on katsellut ja muistellut jälkeenpäin blogin kautta että mitäs sitä onkaan tehty ja kuinka on milloinkin mennyt! Ja enhän minä tätä blogia oikeastaan kirjoitakkaan saadakseni mahtavia määriä lukioita tai toivoakseni joka postaukseen paljon kommentteja. En tietenkään voi sano etteivätkö ne piristä ja tuo intoa tähän kirjoittamiseen mutta itselleni on kuitenkin pääasiana itse kirjoittaminen!
Mutta sitten taas asiaan. Tässä postauksessa minun piti kaiketi kertoa miten meillä meni Powercup:in loppukilpailuissa joten aloitetaanpas sitten!

Perjantaina oli tosiaan lähtö kohti Jyväskylää kuten jo mainitsinkin Viikko ennen Powercuppia postauksessa. Se päivä meni mukavasti matkustellessa ja ilta sitten paikkoja katsellessa ja hevosta vähän ratsastellen ja kävelytellen.

Lauantaina alkoi sitten varsinainen urakka! Kisat alkoivat klo 12.00 ja minä menin koskus yhden maissa. Helppo B:0 oli tosiaan edessä. Heppa nututettiin ja hoidettiin puhtaaksi ja eikun sitten vain vähän kävelemään ja sitten verkkaan. Verkka oli melkoisen hyvä! Tein tarkoituksella valinnan olla laittamatta Quulla korvahuppuja vaikka kentällä olikin öttisiä ja se osoittautuikin ihan hyväksi ajatukseksi koska ötökät eivät sitten enään hevosta ärsyttänytkään. Verkka oli oikein mukava! Tein voltteja ja siirtymiä ja myös parit pidennykset. Hieman minulla oli ongelmia pitää pidennyksiä oikeassa askellajissa mikä sitten kostautui myös lopulta radallakin. Sain kuitenkin yhden hyvän pidennyksen tehtyä ja jätin sen siihen. No se olikin sitten sen päivän suurin virhe koska radalla Quu rikkoi molemmat ravipidennykset ja tiedän melko varmasti että jos niitä olisi vain toistanut tuon ongelman olisi saanut pois.. Mutta jaa rata oli kuitenkin muuten varsin mallikas! Vauhti hieman hyytyi kolmikaariselle kiemurauralle ja laukannostoissa muoto ei oikein pysy mutta pieniä virheitähän nuo olivat vain onneksi!

Radasta saimme 62,300% ja sijoituimme juuri 6. sijalle eli olimme ensimmäisi ei sijoittuneita.
Lauantai päivään kuului vielä hotellilla uimista ja paljon syömistä sekä Quun juoksuttelu illalla!
Quu sai myös hyppiä pari kertaa liinan päässä pienen kavaletin yli!
Sunnuntai päivä alkoikin sitten hieman aijemmin koska kisat alkoivat klo 10.00 ja minä menin heti toisessa luokassa joka oli 85cm - "verkkaluokka" hevospuolen osaanottajille. Verryttely meni todella hyvin ja Quu oli heti kuulolla. En ihan älyttömän paljoa ottanut hyppyjä jotta heppa jaksaisi seuraavankin luokan hyppiä.

Rata itsessään oli todella hyvä! Muutama hyppy tuli ehkä hieman liian lähelle mutta se ei haitannut koska kerrankin minulla oli radalla tunne että Quu menee minun jalastani eteen ja ohjalle. Se jopa painoi ohjalle välillä mikä on meille melko erikoista! Rata selvitettiin myös puhtaasti joten punavalkoinen ruusukehan sieltä tuli.
Sitten meillä olikin hieman taukoa ennen seuraavaa luokkaa koska ponien loppukarsinta oli ennen hevosia. Kävimme hieman syömässä ja katselemassa poniratsukoiden menoa!

Lopulta tuli aika laittaa omalle hepalle kamat päälle ja lähteä kohti verkkakenttää. Seuraava rata olikin 90cm AM5 ja oikein mukavan näköinen ratsastaa. Ei liikaa pitkiä teitä mitkä ovat meille hankalia mutta toisaalta ei saanut tuudittautua pelkästään siihen ajatukseen että ne linjat aina onnistuvat. Nimittäin eiväthän ne silloin juuri onnistu..

Verkan otin vielä lyhyempänä kuin edelliseen luokkaan. Tällä kertaa en tullut ollenkaan okseria koska koen että en saa verkassa siihen koskaan hyvää paikkaa oman jännitykseni johdosta. Radalle mentäessä jännitys kuitenkin pyyhkiytyy pois mielestä joten muutaman hyvän pystyn jälkeen olikin aika siirtyä radalle!

Rata alkoi heti huonolla hypyllä. Sitten pystylle tuli hieman parempi hyppy ja sitten tulikin katastrofi linja.. Ensimmäiselle esteelle aivan liian pohjaan ja sitten heti esteen jälkeen eteen ratsastus ja pieni hyytyminen josta pääsin yli juuri esteen juuressa ja siksi raippa kävi ja hyppy hypättiinkin hieman omituisesti mm. yhdellä kädellä keikkuen.. Sitten tulikin sarja johon varmistin raipalla aivan turhaa ja loppurata onneksi hieman paremmin! Tyytyväinen olin rataan silti koska meidän edellinen 90cm rata ei ollut noinkaan kaunista menoa..
Puhtaasti edellisestä radasta selvinneinä pääsimme korotettuun uusintaan joka tälläkertaa olikin sen 100cm eikä 95cm jonka se on ollut aina ennen. No en tuota tuolloin ajatellut vaan uskoin sen olevan vain sen 5cm korkeampi.

Ennen rataa muutamat hypyt alle ja radalle. Radalla ekalle esteelle tuli hieman taas iso ja outo hyppy enkä itse ollut aivan mukana. Toiselle esteelle en taaskaan saanut hyvää lähestymistä mutta tälläkertaa ratsastin jo ihan kohtuullisesti kolmannelle. Sitten tulikin sarja.. A-osa ihan ok (ehkä hieman lähelle) mutta B-osalle kielto. Minun olisi pitänyt hieman reippaammin pyytää Quuta heti A-osan jälkeen eteen jotta oltaisiin sarja päästy yhdellä laukalla. Sitten seuraava yritys ja siinä ei sitten ollut yritystä ei yhtään. Ei minulta eikä Quulta. Itse olin jo hieman nukuksissa enkä paljoa Quuta auttanut mutta ei Quu enään yhtään kyllä yrittänytkään. Molemmat oli mennyt jo kaksi hyvää rataa ja aurinko senkuin porotti kuumemmin noin +26c lämmöllä. Hieman harmitti mutta ymmärsin kyllä melko nopeasti radan jälkeen että moka oli enemmänkin minun kuin Quun.

Sitten odottelimme hetken koska (ainakin minä) uskoimme että pääsisin kuitenkin jollekkin sijalle koko kisan sijoituksissa. Minua ei kuitenkaan kuulutettu palkintojen jakoon joten seuraavaksi oli vuorossa Quun virutus, jaban putsaus ja tavaroiden pakkaus. Heti kun Quu oli kuivunut pesun jälkeen lastasimme sen vinkkaan ja lähdimme ajelemaan kohti kotia! Todella mukava reissu oli takana vaikka väsymystä riittikin.
Kiitos paljon Fannylle ja Saananlle kisahoitaja avusta! Kiitos myös isälle ja äitille kaikesta avusta ja tuesta :)
Illalla kotiin päästyämme äiti huomasi tuloksia katsellessaan että minä olisin sijoittunut 8. sijalle koko Powercupissa ja sekös ihmestytti! Seuraavana päivänä äiti soitelikin lopulta järjestäjille kun ei sieltäpäin mitään alkanut kuulumaan. Lopulta noin viikon jälkeen saimmekin kuulla että tuomarit olivat katsoneet pisteitää vääristä kohdista ja siksi monilla ratsukolla olikin eri sijoitus netissä kuin kisapaikalla. Tämän tiedon odottelun takia on myös tämä postaus hieman jäänyt odottelemaan julkaisuaan joten toivottavasti ymmärrätte! Nyt on kuitenkin ruusuke ja jokin palkinto tulossa postissa ja tietoa niistä tulee tänne heti kun ne saapuvat.

Mutta sellainen reissu tälläkertaa! Toivottavasti jaksoitte lukea ja katsella kaikki kuvat ja videot nimittäin tästä postauksesta tuli kyllä todella pitkä ihan vahingossa!

Tähän loppuun vielä pieni kysymys teille:
Oletteko te olleet kisoissa viimeaikoina?

4 kommenttia:

 1. Todella mukava postaus:) Ei todellakaan liian pitkä, kivoja kuvia ja videot radoista on aina kiva nähdä selostuksen ohella. Ja hienosti meni kisat!

  VastaaPoista
 2. Kyllä oli tosiaan mukava postaus. Kiva kun on paljon kuvia muustakin kuin vain kilpasuorituksesta. Kunnon raportti tapahtumasta. Onnea menestyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon ja mukava kuulla että tykkäsit! :)

   Poista

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)