23 joulukuuta, 2015

Päps the suomenhevonen

Hello vaan taas kaikille! Hieman meni aikaa ennen kuin sain taas tämän seuraavan postauksen aloitettua, kun oma kone tahtoi olla niin hankalalla päällä että hermohan siinä sitten meni.. Mutta täällä nyt kuitenkin taas ollaan! Mukava oli kuulla että vielä on lukijoita jäljellä ja halua kuulla meidän kuulumisia.
Viime viikko oli viimeinen kouluviikko ennen joululomaa ja hommaa kyllä riitti. Oseampikin essee piti kirjoitella ja kaikki kirjoituksiin valmistelevat kirjat hakea ja penkkari koristeitakin piti ehtiä vielä tehdä! Kohtuu hyvin sain kuitenkin kaikki soviteltua ja ehdin käydä Vireäkin vielä ke ja to liikuttelemassa.
Keskiviikkona minulla oli oikeastaan todellakin hulina päivä, kun koulua oli ensin 9-12 sitten suuntasin suoraan tallille ratsastamaan Viren ja Ollin. Virellä kävin maastossa vähän kävelemässä, kunnes totesin homman liian kylmäksi ja suuntasin takaisin tallille. Ollilla kävin rennosti hallissa hölkkäämässä kaikki askellajit läpi ja nakkasin sen sitten takaisin pihalle. Quun ratsastukseen ei aikaa enään jäänyt joten suuntasin takaisin kotiin vaihtamaan kamat ja hakemaan Altonin. Sitten olikin suuntana Haukipudas ja pentukoulu. Saana oli kipeänä, joten minä menin sitten tilalle.
Pentukoulussa olimme hyvin terhakkaina ja Alton teki ihan kaikkea ovesta maltillisesti kulkemisesta irtonaisena vieressä pysymiseen asti tosi tosi hienosti! Sitten noin tunnin pentukoulun jälkeen taas suuntana koti ja sitten kotoa takaisin tallille tekemään iltatalli.

Torsaina kävin Virellä hölkkäämässä maneesissa tuntien jälkeen.

Perjantaina olin valmennustunnilla Jäpälällä! Teimme avoja ja väistöjä ja niiden sisällä siirtymiä. Enempää siihen tuntiin menemättä sanon, että Jäpä yritti ihan kamalasti mutta tuo asia osuu juuri sen selässä sellaisille alueille jotka ovat sille hankalia joten paljon sai kyllä tehdä töitä! Super mukavaa kuitenkin oli. Perjantaina minulla oli myös lukion yökoulu joka kesti kahdeksasta puoleen yöhön asti ja mukavaahan siellä taas oli!
Kuvat on otettu suoraan videolta, joten siksi huono laatu!
Lauantaina alkoi vihdoin ihana kauan odotettu loma! Silloin kävimme Oijärvellä hakemassa kuuset niin sisälle kuin uloskin jouluksi. Illalla kävin ratsastamassa Jäpän maneesissa ja olipa taas mukavaa! Aloitin ihan perus käynti väistöillä ja siitä sitten vähän alkuraveja ja aika nopeasti laukkaa, kun se tuntui paremmalta vaihtoehdolta siihen hetkeen. Laukassa olikin sitten hieman hankaluuksia saada vasemmassa kierroksessa asetus läpi ja kun sain sen edes vähän läpi päätin kokeilla muutamat laukan vaihdot puomilla.
Tämä suomipolle teki siis ensimmäisen laukanvaihtonsa ikinä muutama viikko sitten kanssani tunnilla ja tälläkertaa vain ensimmäisellä kerralla tuli ristilaukka, joka sitten sekin vaihtui oikeaksi toisella kerralla. Sitten teimmekin molempiin suuntiin muistaakseni kaksi laukanvaihtoa ja siinä vaihteessa vasen asetuskin oli tullut läpi ja hevonen oli hyvin tyytyväinen itseensä! Sitten vain vähän raveja loppuun ja heppa talliin pesulle.

Videoita katsellessani ja kootessani tuli kyllä taas niin terävästi mieleen miksi aikoinaankin paljon bloggasin ja miksi tämä on niin hyväksi! Minulla on nimittäin ollut syksyllä aika paljon taukoa ratsastuksesta tai siis oikein sanottuna olen vain maastoillut.. ja videota katsoessa tuli kyllä voivoteltua taas niin paljon omaa asentoa ja istuntaa ja miksi jalat menee mihin menee ja mitä ihmettä nuo kädet taas välilllä tekevätkään?! Hyväksi siis tämä minullekkin ja ensi kerralla muistan taas muistutella itselleni mitä tehdä!
Sunnuntaina juoksutin Quun maneesissa irti, kun tuntui että virtaa olisi hepalla riittänyt mutta eipä sitä sitten paljoa ollutkaan. Maanantaina ja tiistaina en käynyt ollenkaan tallilla vaan shoppailin loputkin joululahjat ja leivoin oikein paljon pipareita!
Quu se kyllä aina onnistuu rikkomaan loimensa! Oikealla Quun ruokaan lisättävät aineet: öljy ja heavy sweat.
Jääkarhu karhuilemassa jälleen!
Tänään minulla sitten alkoikin Ollin liikutus, joka kestää 1.1. asti. Tänään vain juoksuttelin Ollia, mutta jospa sitä huomenna pääsisi kaverin selkäänkin! Quulla kävin hakemassa taivutukset läpi ilman satulaa ihan vain hölkkäillen, kun sillä on joulun kunniaksi huomenna vapaapäivä!
Loppuun saatte vielä joulun kunniaksi kokoelman ikivanhoista teoksistani, jotka löysin laitellessani omaa konettani taas kuntoon ja ajantasalle!

Hyvää joulua vielä kaikille ja nähdäänpä taas sitten joulun jälkeen!

1 kommentti:

  1. Hei! Ihanaa että olet palannut! Tosin meni aikaa huomata, kun olin jo jotenkin luovuttanut sivun vilkuilua aina silloin tällöin. Toivottavasti jaksat aina välillä kirjoitella kuulumisia. Jäpä näyttää kivalta!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)