25 helmikuuta, 2016

Kohti uusia ja suuria unelmia.

Heipä hei vaan kaikki! Tänään on tiedossa hieman erilaisempi postaus. Kerron tänään nimittäin hieman enemmän tulevaisuuden aikeistani, kun lukio alkaa olla jo aivan loppusuoralla.

Ensinnäkin näin hevosten suhteen. Ratsastusta jatkan varmasti harrastuksena vielä pitkään. Vaikken kävisikään tulevaisuudessa ihan joka viikko tallilla en sitä lopeta kokonaan. Quu tulee olemaan meillä sen elämän loppuun asti ja jos muita hoidettavia/ratsastettavia ei ole niin sitä käyn ainakin silloin tällöin katsomassa! Mutta tarkoituksena olisi tosiaan ratsastaa ja ehkä jopa hieman kisatakin ainakin vielä tänä kesänä.
(Kaikki uvat ovat viime syksyn matkaltamme Kemeriin, Turkkiin. Kuvat on ottanut Saana V.)
Koulun suhteen olen toivottavasti jatkamassa joko ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Olen hakenut jo ensimmäisessä yhteishaussa Oulun Ammattikorkeakouluun englanninkieliselle puolelle Business Information Technology nimiseen koulutuksen.

"Englanninkielinen tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelma kouluttaa kansainvälisiä ohjelmistosuunnittelun, informaatiotekniikan ja liiketalouden asiantuntijoita. Koulutus on tarkoitettu sekä suomalaisille että kansainvälisille opiskelijoille, jotka haluavat opiskella monikulttuurisessa ympäristössä ja joiden päämääränä on ura kansainvälisessä yrityksessä Suomessa tai ulkomailla."

Näin lukee siis tästä alasta Opintopolku sivulla.

Toinen hakuvaihtoehtoni on Jyväskylän yliopistossa ja se on nimeltään Tietojärjestelmätiede, kauppatieteiden kandidaatti ja maisteri.

 "Tietojärjestelmätieteessä ollaan kiinnostuneita tietojärjestelmien kehittämisestä ja käytöstä osana organisaatioita ja liiketoimintaa. Tavoitteena on ymmärtää tietojärjestelmiä kokonaisvaltaisesti teknologian, käyttäjien ja tietojärjestelmien käytön vaikutusten näkökulmista."

Näin lukee tästä alasta Opintopolku sivulla.

Molemmat alat ovat siis tietokoneisiin ja markkinointiin liittyviä. Erona näillä opinnoilla on ensinnäkin kieli, toinen on kokonaan englanniksi ja toinen melkein kokonaan suomeksi. Toinen ero on siinä, että tuo OAMK:n englanninkielinen koulutus on kansainvälinen ja sieltä löytyy opiskelijoita muualtakin maailmaa. Jyväskylän koulutus on vain suomalaisille, mutta sieltäkin voi kyllä lähteä vaihtoon lukemaan alaa muuallakin maailmaa. OAMK:n koulutus on hieman enemmän markkinointiin suuntautunut kuin Jyväskylän, mutta molemmissa käyvään haluamiani asioita kuitenkin läpi joskin hieman eri kannalta ja tavoilla.

Olen todella iloinen, että löysin vihdoin jonkin alan/paikan johon haluan hakea ja vaikkakin molemmat paikat tuovat minulle aika suuren muutoksen, Jyväskylä muuton kannalta ja Oulu kielen kannalta, olen silti kerrankin hyvin innoissani hakiessani näihin paikkoihin! Pääsykoe varsinkin Ouluun jännittää aika kamalasti, koska siellä on ryhmä haastattelu/keskustelu englanniksi, mutta kyllä siitäkin varmasti selvitään!
Sitten hieman erilaisenpaan ja itselleni todella suureen juttuun! Olen nimittäin kesällä lähdössä STS:n kielimatkalle kolmeksi viikoksi näkemään Yhdysvaltojen mahtavia maisemia! Pääsen siis, kiitos vanhempieni , STS:n Cross Country USA kielimatkalle, joka lähtee Helsingistä 1.7 ja tulee takaisin 22.7. Helsingistä matka suuntaa ensin Washington D.C:hin ja siitä alkaakin matka Yhdysvaltojen toiselle puolelle San Franciscoon! Olen niin innoissani tästä matkasta ja odotan sitä todella todella paljon! Tämän ansiosta uskallan vielä paremmin hakea OAMK:n puolelle opiskelemaan englanniksi ja mahdollisesti, mikälli sinne kouluun pääsen niin, vaihtoonkin! Tästä reissustakin saatte varmasti kuulla enemmän, sitten lähempänä matkaa ja matkan jälkeenkin mikälli teitä kiinnostaa kuulla lisää. Kuulisin mielelläni teiltä mielipiteitä, haluatteko kuulla lisää ei hevosaiheisiin liittyvistä asioista elämässäni!
Tässä olivat siis tosiaan aika lailla minun jatko suunnitelmani. Toivottavasti tämä kiinnosti ja vastasi niiden kysymyksiin, jotka ovat halunneet jatkosuunnitelmistani tietää! Kuulumisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)