02 maaliskuuta, 2016

Kisakausi 2016 avattu!

Heipä hei taas! Kisakausi on nyt sitten avattu ja hyvillä mielin vieläpä. Meillä oli siis kotikisat viime sunnuntaina ja siellä starttasin Jäpän kanssa kaksi luokkaa, Helppo B / K.N. Specialin ja A-merkin kouluohjelman. Videoita tai kuvia kisoista tänne laitettavaksi minulla ei valitettavasti ole, joten saatte nauttia sen sijaan tämän päivän maastokuvista!
Sunnuntaipäivä oli kokonaisuudessaan todella mukava ja rento. Jäpä oli tosi hyvä ratsastaa ja minäkin pysyin rauhallisena! Jäpän kanssa pelkäsin hieman, että ongelmana saattaisi tulla olemaan se että jännitän itse ja alan sitten pitämään ohjilla vastaan jolloin Jäpä normaalina suomenhevosena tietenkin kiskoo vastaan.. Tätä ei kuitenkaan onneksi käynyt, kun heppa oli niin hyvällä mielin ja yhteistyöhaluinen koko päivän! K.N. Specialista saimme 60,400% ja paperissa oli jopa monia seiskoja! Rikko meillä tuli ravi pidennyksessä, koska minä annoin hieman liian rivakasti käskyä eteenpäin ja pidennyksen sijaan hevonen tekikin kauniin laukannoston.
Se ei niinkään haitannut, koska Jäpällä on aikaisempien jalka ja selkä ongelmiensa takia hieman huonot lisätyt liikkeet tai sen on hankala vielä pysyä niissä tahdissa mikä aiheuttaa alta pois juoksemista. Kokonaisuudessaan tuomari antoi palautetta, että hevoseen lisää rentoutta ja pyörivyyttä mutta muuten oikein tarkka ja hyvä rata.
A-merkkiin vaihdoin kanget ja eri kannukset ja tämä lisäsikin hyvin hevosen pyörivyyttä ja venyvyyttä mitä hain! A-merkistä saimme 57,778% joihin olen oikein tyytyväinen! Radassa oli kaksi väärän laukan nostoa ja yksi siirtymä väärässä pisteessä eli -2p. Jos nämä olisi saanut onnistumaan olisi voinut A:nkin pisteet olla jo 60% mikä on hieman lyhyt askeliselle suomihepalle jo todella hyvin! Heikkoja kohtiamme radassa olivat tosiaan vastalaukan nostot, joista toinen tuli ensin vääränä, keskilaukat ja taivutukset joissakin paikoissa. Nämä tiedänkin jo valmiiksi olevan meidän heikompia kohtia ja niihin keskitytään koko ajan valmennuksissa ja tunneilla.
Hyviä pätkiä olivat käyntipätkät ja keskihalkaisialinjat. Lopun keskihalkaisialle ratsastuksesta ja pysähdyksestä saimme jopa 8 pistettä!
Sijoituksilta jäimme juuri paitsi pienten kisojen takia. Molemmissa luokissa olimme siis juuri niitä ensimmäisiä ei sijoittuneita (K.N. Specialissa 3. ja A-mekissä 2.). Kisakausi alkoi siis todella mukavasti! Nyt vain lisää reenia ohjelmaa ja sama meno jatkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)