11 huhtikuuta, 2016

Kotikisat ja hurja muumi

Hei taas kaikki! Tämäkin viikonloppu meni siis kisojen merkeissä, joskin tällä kertaa kotona ja hypäten. Hyppäsin molemmat Quun ja Jäpän. Quulla menin 80cm ja Jäpällä 50cm. Tarkoitus oli mennä molemmilla ihan vain mukavat ja rennot radat. Tässä onnistuminen oli hieman vaihtelevaa, mutta mukava mieli kuitenkin pysyi koko päivän!
Kuva (c) Saana V.
Kisat alkoivat 11 ja ensimmäisenä luokkana oli ristiikkoluokka, jossa olin verkkavahtina. Verkan loputtua kiirehdin laittamaan Jäpän kuntoon ja nopeasti radan kävelyyn. Rata oli helppo ja lyhyt joten kävelyssä ei mennyt kauvaa. Verryttely meni ihan hyvin. Hieman hevonen puski vasemmalta läpi, mikä näkyy radalla mm. minun vasemman käden nousemisena. Pienet kannukset olisivat olleet hyvät, jotta olisin saanut paremmin pohkeet läpi enkä olisi käyttänyt kättä niin paljoa, mutta pelkäsin että kannuksien kanssa nivelet eivät olisi riittäneet pitelemään heppaa radalla ja niin siinä olisikin varmasti käynyt. Videolla Jäpä ei edes näytä kauhean vahvalta, mutta mm. tuo kakkos esteen ohituskin johtui ihan täysin siitä että hevonen lähti menemään eikä tullut ohjalla takaisin ja pohkeet eivät menneet läpi ohjatakseen hevosta esteelle. En myöskään osannut yhtään odottaa, että Jäpä olisi mennyt esteiden ohi mutta niin se vain kovasti yritti ja siksi pidinkin sen aika tiukasti paketissa loppuradankin ajan.
En ole Jäpällä oikeastaan hypännyt kuin pientä kavalettia aikaisemmin tällä viikolla. Tarkoitus olikin vain saaha hieman vaihtelua meidän todella maneesi ja koulupainotteiseen treeniin ja siinä kyllä ainakin onnistuttiin!

Jäpän radan jälkeen kävin laittamassa Jäpän pois ja hain Quun sisälle. Hoidin sen ja käärin pintelit jalkoihin. Pintelit laitoin Quulle siksi että Quulla on toisessa etusessa ja toisessa takasessa pienet liikaluut ja suojat ovat hieman tuntuneet vaikuttavan näihin liikaluihin. Suojia ei siis Quulla enään oikeastaan käytetäkkään vaan pintelit tulevat kuvaan mm. este treeneihin.
Kuva (c) Emmi Erkkilä
Kuva (c) Saana V.
Ehdin jo satuloidakin Quun, kunnes huomasin että aikaa oli meidän luokan alkamiseen vielä todella paljon ja suuntasin sitten vielä ylimääräiseksi ajaksi auttelemaan maneesiin. Kävelin 80cm radan ensin läpi ja hain sitten vasta Quun ja kiipesin selkään. Ehdin ihan hyvän tovin kävellä maneesin takana ja maastossa, kunnes meidän verkkamme alkoi.

Verryttelyssä Quu oli oikein mukava ratsastaa. Parit ekat hypyt menivät hieman hakiessa, kun hyppäämisestä on taas tullut hieman taukoa. Toiseen suuntaan verkassa okserille meillä tuli myös yksi todella kultaisen Quun osoitus nimittäin paikka tuli todella lähelle estettä ja minä olin selässä jo aivan varma, että ei Quu siitä enään yli mene mutta niin se vain otti ja ponkaisi. Valtavan hypyn seurauksena minä lentelin korkealla ja laskeuduin kädet edellä satulaan ja harjaan. Eipä sitten muuta kuin pysäytys ja hepalle taputukset ja seuraava hyppy olikin todella hyvällä paikalla ja oikeassa tahdissa!
Rata itsessään oli alkuun taas hieman alitemmossa ja minä jostain syystä taas heiluin ja kiskoin vähän mihin sattuu. Nelos esteelle oltiin mennä ohi, kun Quu oli aivan menossa keltaiselle okserille mitä verkassakin oltiin jo hypätty. Sarjat tulivat myös yhdellä ja puolella askeleella minkä olisin kyllä halunnut jättää pois.
Kuva (c) Saana V.
Kuva (c) Saana V.
Uusinta oli oikeinkin sujuva ja hyvä! Sain tehtyä myös kaikki lyhyet tiet mitä olin suunnitellutkin. Käännöksissä  jäin hieman turhaa vasemmalle ohjalle ulkopohkeen käyttämisen sijaan. Yleisesti meillä oli kuitenkin todella kivaa ja Quu oli niin iloisena radan jälkeen että! Uusinta olikin sitten sen verran nopea, että voittohan sieltä tuli.

Palkintojen jaon jälkeen Saana otti meistä hieman kuvia ja sitten kävinkin vain hoitamassa Quun jalat ja laittamassa sen muuten pois. Kun kaikki tavarat oli laitettu pois ja Jäpä viety reippaan Saanan toimesta pihalle lähdimme kotiin.

Lisää kuvia kisoista pitäisi tulla vielä seuraavaan postaukseen mm. Jäpästä. Mutta seuraavaan kertaan!

6 kommenttia:

 1. Onnee voitosta ja hyvältä näytti toi sun ja Jäpänkin rata! :)

  VastaaPoista
 2. Milloin oottekaan viimeksi kisanneet esteitä?! Siitä vaan vanhalla rutiinilla voittoon.:) Hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onhan siitä aikaa! Viime vuonna ei nimittäin kisattu yhtään esteitä :D

   Poista

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)