07 huhtikuuta, 2016

Kisakauden avaus hallimestaruuksilla

Hei kaikki! Kisakausi on nyt siis avattu myös tallin ulkopuolella ja tosi hyvällä mielellä mennään. 3.4. oli äimärautiolla eli Oulun ratsastajilla Pohjois-Suomen hallimestaruudet ja me osallistuimme suokkien mestaruuksiin. Taso oli kova, mutta Päps oli niin hieno että mikään ei kyllä harmita!
Ajoin tuolloin myös ensimmäistä kertaa hepat itse kisapaikalle ja pois mikä sekin sujui todella hyvin!
Sunnuntaina meillä oli aamu sekä iltatalli, mutta lähdöt molemmilla minulla ja Saanalla olivat vasta iltapäivästä, joten aikaa oli oikeinkin mukavasti! Teimme aamutallin ja käväisimme kotona ennekuin oli aika lähteä viemään Saana ja Olli äimärautiolle. Ajo meni oikein hyvin ja Saana jäi ratsastamaan oman suorituksensa samalla kun me lähdimme hakemaan Jäpän Ylirannalta.
Tein nopsaa Jäpälle tallilla nutturat ja vielä viimeiset siistimiset ja sitten oli aika lastata sekin heppa autoon. Toinen matka meni myös oikein hyvin ja äimärautiolle päästyämme laitoimme nopeaa Jäpän valmiiksi, jotta ehdin verrytellä!
Verryttelyssä Jäpä oli oikein hyvä! Hieman se ihmetteli paikkoja ja ovensuusta olisi hirmuisesti tehnyt mieli kokeilla mennä ulos, mutta kun oli itse tarkkaavaisena kaikki sujui oikein hyvin! Verkassa tein ihan perus siirtymiä läpi ja vähän väistöjä. Verkka sinänsä jäi hieman lyhyemmäksi kuin olin ajatellut, mutta eipä se oikeastaan haitannutkaan.

Radalle päästyämme annoin Jäpän ensin ihan rauhassa kävellä ja katsella tuomarin päädyn läpi. Olihan tämä ensimmäinen ulkopuolinen ratsastuskisa tämän hepan elämässä. No kaikki sujui oikein hyvin. Varmistin vielä, että heppa menee tuomarin päädyssä kulmiin ja aloitin suorituksen.
Rata oli yhtä unelmaa hevosen ratsastettavuuden osalta! Pidennykset lähtivät ilman suurempia ponnisteluja ja ne tulivat vielä aika hyvin ja nopeasti takaisinkin, väistöt olivat hyvät ja tulivat pisteestä pisteeseen eikä yhtään rikettä tai väärää laukannostoa tullut!
Korjattavaa kaikissa radoissa tietenkin on ja olihan tässäkin mm. taivutukset olisivat saaneet olla paremmat, pidennykset olisivat voineet olla vielä suuremmat ja siirtymät vielä selvemmät. Näitä asioita onneksi työstämmekin koko ajan ja tiesin jo valmiiksi niiden olevan meidän heikkouksiamme.

Toinen tuomari antoi meille 173p ja paljon hyvää kommenttia ja hyvää palautetta tuli hyvästä kuuliaisuudesta, mutta muoto saisi olla vielä pehmeämpi ja rehellisempi.
Toinen tuomari antoi 162p ja halusi hevosen liikkuvan energisemmin pehmeämmässä muodossa. Tältä tuomarilta ei tullut paljoa kommentointia ratsastettuihin tehtäviin mikä hieman ihmetytti, koska pisteet olivat kuitenkin paljon alhaisemmat kuin toisella tuomarilla. Olisi ollut mukava tietää mikä näitä pisteitä laski ja mikä ei. Mutta näinhän se vähän menee.
Tuomareiden välillä meillä oli siis tällä kertaa hyvin paljon eroa. Toinen tuomari olisi laittanut meidät kolmanneksi, mutta toinen tuomari pudotti sijoituksemme vasta kuudenneksi. Tämä tietenkin harmittaa hieman, koska Jäpä oli todella hieno ja hyvä ratsastaa koko radan ja olen itse rataan niin super tyytyväinen, että tietenkin olisin toivonut tuomareidenkin olevan mutta tällä kertaa niin ei kuitenkaan käynyt.

Todella hyvillä mielin lähdimme kuitenkin kohti kotia ja onnellisena, että eivät edes ohi kulkevat ravurit saaneet meidän kuumakallea pois tolaltaan! Suuret ojat ja niihin virtaavat purot olivatkin sitten toinen juttu mutta ehkä niistä ei tarvitse tänne mainita.. hehe.
Rataa ei valitettavasti ole teille tälläkään kertaa videolla.. mutta jospa se ensikerralla vihdoin onnistuisi! Rata siis tosiaan oli kuvattu, mutta tarkennus on niin huono että siitä juuri ja juuri näkee ruskean pilkun lyllertävän pitkin näyttöä. Kuvia otin kuitenkin Jäpästä paljon ja muutaman näyttökuvan sain näpättyä pienestä pätkästä radan alusta joka vielä on kohtuu tarkka. Ensi viikonloppuna olen kuitenkin osallistumassa pitkästä aikaa kotitallimme estekisoihin, jossa hyppään molemmat Jäpän ja Quun. Jäpällä 50cm ja Quulla 80cm! Sieltä pitäisi siis tulla kunnon video tänne teidän iloksi!

Mutta näkemisiin taas ja hyvää virallista kevättä teillekkin täältä kaatosateen keskeltä!

2 kommenttia:

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)