04 toukokuuta, 2013

True love

Hellow! Wow mää oon taas täällä ja tänään on tulossa sitten kunnon selostus tunneista että varoitus varoitus. Mutta tänään aloitan suoraan selittelemään ja huomenna on toivottavasti tulossa jotain muutakin kuin selostusta!

Eilen eli perjantaina oli tosiaan mun vakio valmennustunti ja niille jotka ei vielä tienny niin se on siis ratsastuskoulumme valmennustunti. Kestää 1,5h ja tunnilla on korkeintaan 6 ratsukkoa. Yleensä meitä on jotain neljä- viis. Tuo tunti on myös mulle viikollinen annostus koulutreeniäni ja sen pitää siis Ulla joka opettaa ratsastuskoulussa ja on mun kotivalmentaja.
Mutta alotettiin tunti käynnissä menemällä meijän tehtävää. Tuossapa teille taas yksi ihmeellinen piirrustus siitä! Eli ympyröitten kohalle voltit ja sitten tuommoset suorat linjat lyhyeltä sivulta ja vielä lyhille sivuille voltit ja keskelle voltti aina toiseen suuntaan. Eli jos uralla meni vas. kierroksessa tuossa tehdään kaikki voltit oikealle paitsi keski voltti ja nuo lyhyen sivun voltit. Huh oli kyllä raskas tehtävä!
Ekana siis mentiin tota käynnissä. Sitten otettiin ravia kumpaankin suuntaan ihan verkaksi. Sitten tuota ravissa.
En saanu ekaksi jalkoja yhtään kiinni vaan ne heilu ihan mihin sattu mutta sitten Ulla kävi vähän venyttelemässä niitä oikeille paikoille ja johan suju paremmin. Laukassa tehtiin niin että nostettiin aina laukka suoran alussa ja lopetettiin suoran lopussa ja silloin tietenkään keskivolttia ei ollut. Lyhyillä sivuilla askel lajina käynti. Siinä Quu oli oikein kiva mää vaan vähän jälessä.
Quu oli muutenkin koko tunnin ihan hyvä joskin pohkeen takana mutta se meni sitten paremmin kun sain jalkani oikeille paikoilleen.

Tänään sitten olikin se alue-valmennus. Luulin ekanakin aluksi että myöhästyn sieltä kun piti kaikki kamat vielä putsata ja heppakin oli ihan märkä! Ääää.. No mutta ehin kumminkin ihan hyvin. Aloteltiin ihan ravia eteen ja koitettiin saaha taas ulko etusta kunnolla liikkeelle. Quu oli kannusten ansiosta mukavan reipas! Sitten laukkaa ja siinäkin vähän pyörittelyä ja sitten lyhennyksiä ja siirtymiä. Oikeaan suuntaan siirtymät olivat hieman hankalampia. En tiedä väsyikö heppa vai mistä johtui mutta aina tahtoi romahtaa ensin raviin ja sitten vasta käyntiin. Ja lopuksi vielä parit mahtavat avot! Mutta muun näettekin videolta joten olkaapa hyvä.

2 kommenttia:

  1. söpöjä muumikuvia quusta :D hauska tuo fiseye, vois harkita joskus ostamista..

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)