25 joulukuuta, 2013

Sydämellä

Uudet tuulet tosiaan puhaltavat tähänkin blogiin! Suurin osa asioista uudistuu jälleen kerran. Ensimmäinen uudistus nimittäin uusi ulkoasu ja nimi jotka ovat saapuneet jäädäkseen. Toivoisin kovasti jotain mielipiteitä? Nimi tuli vain jostain puskista kun älysin etten tiedä yhtään blogian jonka nimi olisi sydämellä. Pienen etsimisen jälkeen tämä tieto osoittautui oikeaksi. Niinpä sitten Saanan inspiraation pohjalta saimme blogiin uuden ulkoasun ja idean. Ja vielä nimeen liittyen niin Quun nimihän on suomeksi "Kuningattaren Sydän" joten nimikin on ihan osuva!

Mutta sitten HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE, joskin hieman näin myöhässä mutta kuitenkin. Itselläni oli todella mukava joulu ja sain viettää aikaa sukulaisteni kanssa! Toivottavasti teilläkin oli ihana joulu ja toivottavasti ymmärrätte etten tullut tänne mitenkään erikseen mitään kirjoittelemaan koska halusin viettää omaa jouluani kaikessa rauhassa.

Tänään on kuiten luvassa selostusta menneestä ja ainiin arvonnan on voittanut Linda. Olen laittanut sinulle säköpostia joten käyppäs tarkistamassa.

Sitten tapahtumiin täällä ruudun toisella puolella. Ensinnäkin minun täytyy kerto se että heti kun jouluaatto oli ohitettu (eli käytännössä tänä päivänä) minulle tuli sellainen olo että nyt minä ehdin. Toivottavasti se näkyy nyt myös täällä bloginkin puolella!
Mutta aloitetaanpas sitten. Minun täytyy nyt tunnustaa että en tarkkaan muista mitä kaikkea me tehtiin perjantain tunnilla. Ainakin siirtymiä ja taivuteltiin? Sen muistan että tunti oli parempi kuin viimeksi mutta ei siltikään vielä normaalia tasoamme. Quu oli todella laiska. No sitten illalla se sai pesun ja sen jälkeen se sai jokavuotisen rokotuksensa ja on nyt sitten lomaillut siitä päivästä lähtien. Olen minä sitä harjaillut mutta enpä oikeastaan muuta ole vaivautunut tekemään kun vaikuttaa herra niin onnelliselta lomaansa ja onkin sen ansainnut!
Sunnuntaina minulla alkoi "urakka" (tulkitse: urakka minulle itselleni kun venni on niin erilainen ja tyoläskin ratsastaa kuin Quu) nimittäin Vennin liikutus.

Mutta taidankin tässä ensin kertoa hieman Venni-neidin taustatietoja ennenkuin alan selostaa muusta.

Venni on siis Pinjan hevonen. Se on lähinnä estehevonen mutta kyllä se on osoittanut taipuvansa kouluratsuksikkin. Tamma se tosiaan on ja välillä sen kyllä huomaa hyvin selvästikkin. Pääasiassa Venni on kuitenkin erittäin mukava ja huomaavainen kaveri joka kyllä osaa sanoa jos jotain mitä se haluaa tai ei halua tulee tielle. Pinja itse kilpailee sillä esteillä 100cm ylöspäin. Pomppua kaverilta kyllä siis löytyy!

Mutta sitten meidän tapahtumiimme. Sunnuntaina aloitin ihan vain käynnissä Vennin kanssa. Sen ratsastamisen aloittamiseen menee ekoina päivinä aina jonkin aikaa kun tamma on niin hirmuisen erilainen ratsastaa kuin Quu. Ensimmäisenä päivänä sain kuitenkin lopulta otettua myös ravia ja taivuteltua ravissa oikein kunnolla niinkuin Pinja oli pyytänytkin.
Maanantaina innostuin neidin kanssa tekemään vähän kaikenlaista. Se on vielä melko jäykkä kyljistään ja kaulastaan joten aloitin kentällä maneesiin pääsyä odotellessani ihan käynnissä taivuttelemalla ja ravi-käynti, ravi-pysähdys siirtymillä. Maneesiin päästyäni otin laukannostoja käynnistä molempiin suuntiin ja sitten innostuin ottamaan vielä vastalaukkaa ennen loppu taivuttelua. Toiseen suuntaan Venni teki vastalaukan vain yhdellä vaihtoyrityksellä mutta toiseen suuntaan en saanut tehtyä kuin yhden vastalaukan kun tamma päätti olla tamma. Se ei enään nostanut laukkaa vaan ilmoitti olevansa saanut tarpeekseen tästä kaikesta venyttelystä. Pienen kävelyn jälkeen Venni kuitenkin leppyi ja saikin lopettaa heti yhden vastalaukka ympyrän jälkeen!
Jouluaattona Vennillä oli vain kävely päivä. Tässä vähän kuvia jouluaatolta:
Jokavuotinen jouluherkku!
Tänään innostuin ehkä hieman liiaksikkin taivuttelemaan ja venyttelemään. Venni tuntui todella mukavalta heti kun tänään kiipesin selkään joten otin suoraan ravia ja taivuttelin hetken. Sitten parit väistöt keskihalkaisijalta pitkillesivuille (Venni teki ne todella hyvin ilman minkäänlaista protestointia). Sitten tauko ja laukkaa. Laukassa taivuttelin myös aluksi ja otin sitten myös vastalaukkaa neidin ollessa niin hieno kuin se oli! Lopulta Venni oli niin väsy että lopeteltiin. Se yritti loppukäyntien aikana useita kertoja hivuttaitua ovelle jotta lopetettaisiin ja se pääsisi syömään. Tallissa se olikin hyvin onnellinen ja työtä tehdyn näköinen.

Mutta toivottavasti teidänkin lomanne jatkuu hyvissä merkeissä! Seuraaviin kirjoituksiin.

7 kommenttia:

 1. Uusi nimi on muuten hyvä, mutta siinä on kirjoitusvirhe. Eli oikea kirjoitusasu on sydämellä. Hyvä muistisääntö on: miehen sydämeen mahtuu vain yksi ämmä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me huomattiin kyllä, katsotaan jos jaksetaan korjata. Hyvä muistisääntö, kiitos siitä! :--)

   Poista
  2. se on tämä oulun murre kun tulee lisäiltyä noita kirjaimia ;)

   Poista
 2. Minusta tuo SYDÄMMELLÄ kuulostaa/näyttää kirjoitettuna ehkä jopa paremmalta kuin Sydämellä ;) Onnea Vennin liikutukseen! (: Hyvää lomaa Teillekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en minäkään mitään kirjoitus virhettä olisi siinä huomannut ellei olisi huomautettu :) Pienen tutkinnan jälkeen tuo sydämellä osoittautui oikeaksi! Kiitos paljon :)

   Poista
 3. minun pikku akka <3 kiitos vielä tuhannennen kerran !! :')

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)