12 toukokuuta, 2014

One and only

 Hello! Mites teillä menee? Tällä meillä menee ainakin vallan mainiosti. Quu on ollut tosi kiva ratsastella nyt viime päivinä ja siitä onkin sitten nautittu. Mutta nytpäs tulee sitten hieman selitystä ihan päivä päivältä.

Maanantaina olin omalla estetunnillani ja siellä me hypättiin pientä rataa. Quu oli hieman hidas mutta muuten tosi mukava. Meillä on ollut nyt hieman ongelmaa meidän kentän kanssa kun se on niin pehmeä että Quu ei oikein haluaisi siinä liikkua. Mutta rata meni kuitenkin sinänsä todella hyvin että itse olin tosi skarppina ja korjasin hyvin eri ongelmia.

Tiistaina ensin oli tarkoitus ratsastella kentällä mutta tunnit sitten siirtyivätkin siihen niin me lähdettiin hieman hölkkäilemään maastoesteradalle.

Keskiviikkona menin kentällä. Tein harjoitusta ympäri kenttää jossa kulmat mennään käynnissä ja aina suoralle siirrytään raviin tai laukkaan. Sillä sainkin sitten Quun melkoisen aktiiviseksi ja kuuliaiseksi melko nopeasti joten emme silloin kauaa menneet!

Torstaina minä olin äidin sijasta tunnilla. Ja jälleen allani oli Melvis. Melvis on oikein mukava hevonen. Jokseenkin haastava siinä mielessä että sinun täytyy osata olla todella rauhallinen koska sillä on niin valtavat liikkeet että jos kiirehtii liikaa se ei enään pysty kunnolla pitämään jalkojaan mukana. Alkutunti oli yhtä mietiskelyä. Satula oli tällä kertaa eri kuin viime kerralla ja siihen tottumiseen meni hetki. Sitten oli vielä se että Melviksen kaula oli toodella jäykkä. Kuin pitkä lauta ohjien päässä. Onneksi noin puolen tunnin jälkeen kaveri alkoi antaa periksi ja kaikki alkoi sujua paljon paremmin. Mutta sitten tulikin laukka osuus.. Vaikka Melvis on hieman hidas ja laiska niin voi kuulkaa kun se huomaa että aletaan tekemään laukkasiirtymiä. Siinä olikin sitten hetken oikein kunnon menoa. Sitten me kummatkin hieman ryhdistäydyttiin ja tehtiin muutama toodella hyvä ja terävä laukannosto ja siirtymä takaisin raviin ja saatiin paljon kehuja ja Melvis oli niin tyytyväinen(ja minun habani/käteni huusivat hoosiannaa...). Sitten loppuraveja ja paljon kehuja ja todella onnellinen hevonen ja ratsastaja talliin. Hepalta kamat pois ja syömään ja ratsastaja venyttelemään hyvin käytettyjä lihaksiaan kotiin.
Perjantaina olikin sitten Quun kanssa tiedossa valmennustunti. Ja voi se tunti oli kyllä aivan mahtava! Me tehtiin väistöjä ja avoja ympyrällä pienentämällä ympyrää voltiksi. Ja tuolloin me oltiin siis maneesissa koska ulkona sateli vettä. Tunti alkoi todella mukavasti sillä kun Quu älysi alkuraveissa kuinka helppoa maneesin pohjalla oli liikkua ja niinpä se sitten pinkoi kuin viimeistä päivää ympäri maneesia. Mutta niin kaikki tehtävät oli niin helppo ratsastaa kun hevosella oli aivan oma moottori ja tahto mennä. Välillä oli ongelmia (varsinkin vasemmassa kierroksessa) pitää takaosaa matkassa/koossa jottei se liirailisi ulos tai sisään. Mutta oli kyllä niin hyvä olo tunnin jälkeen.
Lauantaina olikin sitten aamulla aamutalli ja sitten auto suuntasi kohti äimärautiota. Vuorossa oli nimittäin Powercupin esteosuus joka oli siis 90cm ja seuraluokka 80cm. Radat tulevat tähän ja  muuta en sanokkaan kuin että 80cm oli todella hyvä rata ilman ongelmia mutta 90cm olikin sitten aivan toista maata.. Quu lopetti kokonaan yrittämästä ja minä menin siitä sitten aivan sekaisin ja kaikki paikat tulivat lähelle ja huonosti. En ole todellakaan tuohon rataan tyytyväinen. Olisin voinut itse ryhdistäytyä vielä enemmän ja miettiä kunnolla, ratsastaa suorempaa aina esteille ja katsoa estettä ennen enemmän ylöspäin mutta mitäpäs sitä jälkeenpäin suremaan.
Sunnuntain olikin sitten äitien päivä joten hyvää äitien päivää siis kaikille ihanille äideille.
Silloin kävin vain nopeasti illalla hoitamassa tallin ja taluttamassa Quuta ja Tarua kentällä. Itse hyppäsin Quun selkään ja otin Tarun tiuhtiksi vierelle kävelemään.
And little translation. In this post I told day by day what I did in the previous week. Example, I had a great dressage training and I was in the jumping competition. In the competition I get clear round from 80cm and 90cm. Quu was great in 80cm class but in 90cm we have some problems with speed. But still we got one rosette (for clear round) and permission to participate in the Powercup -competition. Quu was so nice! And so you will know post in English is coming soon ;)

2 kommenttia:

  1. Saako kysyä tuota musiikkia?;D (taas)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu tietenkin! se on Enrique Iglesias - I'm A Freak :)

      Poista

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)