20 kesäkuuta, 2014

Kaukaiset haaveet

Hellurei taas vaan kaikille! Toivottavasti teidän lomanne on ollut tähän asti hyvä ja olette päässeet tekemään paljon mukavia asioita. Tänään on taas luvassa paaaljon paljon kuvia ja vähän videoitakin nimittäin Tarjan valmennuksesta Kempeleestä jossa me käytiin hieman harjoittelemassa Vaativan B rataa joka olisi sitten tosiaan tarkoitus startata Torniossa 28.6. Huh huh kyllä tuntuu kaukaiselta ajatukselta mutta pitäähän sitä yrittää.
Kaikki postauksen kuvat © Saana
Radat ja muutenkin koko valmennus oli hieman hakusessa meidän osaltamme nimittäin ensinnäkin aluksi kenttä oli isolla pellolla jossa oli paljon hevosten isoja laitumia ja sekös olikin Quusta jännittävää.. Toiseksi kentän pohja oli meille todella huono koska se upotti todella paljon eikä se yhtään auttanut jo hieman ärsyyntynyttä mielentilaani hevosen pelätessä toisia hevosia.. Alkuverkka olikin siis hieman hakusessa.
Sitten siirryin hetkeksi hieman syrjempään kun Ulla teki oman ratansa ja sitten olikin minun vuoroni. No ensimmäisenäkin hevonen säikähti raippaa kädessäni heti alkutervehdyksessä kun unohdan sen käteeni. Rata kuitenkin jatkuu ja pidennys tulee ihan ok. Keskihalkaisijalla tulevaan avoon hevonen jännittyy eivätkä pohkeet sitten menekkään niin hyvin läpi. Ja sama toiden suunnan avossa ja sulussa. Sitten laukkaa ja ekat vaihdot todella hyvin. Sitten pidennyksen jälkeiseen vaihtoon en saa hevosta koottua kunnolla joten se ottaa ravin kautta vaihdon. Toinen vaihto onnistuu kuitenkin kohtuudella.

Valmentajalta tulee kommenttia muodosta ja ravissa eteenpäin pyrkimyksestä. Hevonen on hieman liian ylhäällä eikä pohje ole kunnolla läpi. Keskilaukassa saisi olla tuntuma parempi jotta kokoaminen onnistuu nopeammin.

Ja eikun syrjään hieman harjoittelemaan siirtymiä ja sitten uusiksi.
Toinen rata oli ravi osuudeltaan paljon parempi! Mutta laukassa hermoni ei enään kestänyt vaan aloin potkia aivan turhia jolloin ohja löystyi eikä mikään ollut enään hallussa. Oma pää siis kuntoon ja hevoselle hieman vauhtia ja kuuliaisuutta niin se on siinä. Ja kyllä se kuulostaakin niin hirveän helpolta..

Hyvää palautetta me kuitenkin saatiin esim. siitä että kaikki "temput" onnistuvat ongelmitta. Vaihdot, sulut, avot ja takaosa käännökset ovat hyvässä kunnossa. Tahtia ja kuuliaisuutta vain tarvitsee parantaa.

Kotitehtäväksi saimme paljon venyttelyä ja eteen alas ratsastusta jotta muoto alkaisi pysyä hieman alempana.

Valmennuksen jälkeen minulla oli toisaalta hyvä olo koska voin hyvin korjata suurimman osan virheistä omalla ratsastuksellani. Toisaalta taas minua harmitti se että enään on yksi ja puoli viikkoa aikaa kisoihin ja siihen mennessä pitäisi osata muttaa niin paljon ja itsensä muuttaminen on niin hankalaa! Mutta eikun töihin ja hiki virtaamaan.

2 kommenttia:

  1. Näytti teidän meno kyllä heti tuossa toisessa radassa paljon paremmalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no kiitos :) vaikkei sekään kyllä mitenkään kauhean hyvä rata ollut.. mutta aina ei voi onnistua.

      Poista

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)