12 kesäkuuta, 2014

Long time, long post.

Hello vaan pitkästä aikaa kaikille ihanille lukijoille! Kuten ehkä olettekin jo huomanneet niin suunnitelmat muuttuivatkin hiukan sen jälkeen kun sanoin että kesäloma tulee ja aikaa riittää yllin kyllin tänne bloginkin puolelle. No niinhän siinä sitten kävikin että viikonloppuna minulla oli kisat ja sitten sainkin seuraavaksi töitä tallilta ja noin yhtäkkiä voin sanoa että sitä ei paljoa muuta jaksanut sillä viikolla tehdä kuin syödä, nukkua ja tehdä töitä.. Olin monesti yksin tallivuorossa kaikkien leiriläisten kanssa joten paaaljon oli tehtävää. Mutta nyt on minunkin lomani vihdoin virallisesti alkanut ja pitkän pitkä postaus on menneistä tapahtumista tulossa!

Huh no ensinnäkin niistä OR:n kisoista. Katselin juuri kuva kansiotani siltä päivältä ja kyllä kuvia on paljon! Yritän niitä karsia pois mutta Saana otti niin hienoja kuvia meistä maastossa että hankalaa tulee olemaan.

Kisapäivä oli todella mukava! Hieman tuuleskeli ja sen takia oli välillä hieman vilpoisaa mutta muuten oikein kaunis ja sopiva päivä kisoille. Quu oli pirteänä jo heti aamusta ja ihan iloinen vaikkei nyt aamulla päässytkään tarhaan vaan joutui odottelemaan sisällä "huonojen" heinien kanssa.

Meillä oli startti vasta siinä vähän ennen yhtä joten tallilta me lähdimme ajelemaan kohti Oulua vasta joskus 11 aikoihin. Minä kävin paikan päällä ilmoittautumassa ja sitten vielä taluteltiin Quuta hetki ennenkuin nakattiin sille kimpsut ja kampsut päälle.
Kiitos vielä kuvista Saana!!
Verkkaan ei sitten (ilmeisesti kuskin ajatusvirheen takia) jäänyt kauheasti aikaa. Maneesissa Quu ei ollut mitenkään edes oikeastaan hyvä. En nyt aivan tarkkaan muista että mikä siellä ei ollut hyvää mutta sen tunteen kyllä muistan. Kentällä Quu sitten alkoi heti ravia nostaessa poikittaa eikä kuunnellut pohjetta. No olin hetken hieman hämilläni mutta onneksi aikaa vielä riitti ja sain muistutettua itselleni että: selkä suoraan, katso eteen, taputa paljon hevosta ja muista istunta (etenkin kädet). Useiden taputusten jälkeen heppa alkoikin jo hieman reipastua ja piristyä ja eikun radalle.

Laittakaa ihmeessä musiikkia kuulumaan tuosta ylhäältä!
Rata oli kokonaisuudessaan ihan hyvä. Toisaalta kun kunnolla katselee siellä on paljon rikkonaisia siirtymiä ja taivutukset ovat melko huonoja. Pidennykset kuitenkin onnistuivat melko hyvin ja muistin jopa puolessa välissä rataa katsella ylöspäin ja miettiä omaa istuntaani hieman. Rata meni kokonaan ihan mukavassa temmossa eikä ihmeempiä hidasteluja tullut joten pisteitä saatiin. Prosentteja saatiin 57,300% ja sijoitushan oli siten 5. Heppa sai paljon taputuksia ja se olikin sitten todella tyytyväinen itseensä vaikka joutuikin odottelemaan hieman ennen palkintojen jakoa.


Ainiin ja unohdinkin aivan mainita että Quulle tuli postissa juurikin sopivasti viikko ennen kisoja uusi kankikuolain. Se on -Royal Steel Kankikuolain lyhyellä 5cm varrella, ns. "baby" kanki. Kuolaimen paksuus 16mm- Se on osoittautunut Quulle todella hyväksi etenkin siten että vanhalla kankikuolaimella se ei oikein uskaltanut rentoutua vaan se jännitti itsensä aivan pakettiin jolloin minulla ei ollut mitään mahdollisuuksia saada sitä siitä rennoksi. Mutta tällä saan sen todella nopeasti rentoutumaan vaikka se jännittyisikin!

Sitten minulla tosiaan alkoikin työviikko. Olin 6h tuntia töissä päivässä. Maanantaista keskiviikkoon aamussa eli 8-14 ja loppuviikon eli to-pe iltavuorossa 15-21. Alkuviikon pyöräilin aina aamulla tallille tein työt ja sen jälkeen liikuttelin Quun ja siivosin karsinan ja laitoin ruuat. Sitten pitikään enään riittää voimi  kotiin pyöräilyyn ja kotona ilta meni yleensä torkkuen ja netissä seikkaillen eli ei mitenkään hirveän aktiivisesti. Normaalisti en ole tallitöistä ollenkaan noin väsynyt mutta tuolla viikolla olin suurimmaksi osaksi tekemässä yksin talleja ja hoitamassa leiriläisiä. Tietenkin aina joku muukin oli töissä mutta he yleensä pitivät tunteja tai tekivät laitumia joten minulla riitti kyllä hommaa.

Tuolla viikolla minulla oli kuitenkin torstaina Tarjan valmennus ja se meni todella mukavasti. Olen nyt vihdoin alkanut ymmärtää kuinka minun pitäisikään tuolla hevosen selässä istua ja se on kyllä parantanut Quun liikettä huomattavasti! Valmennuksessa teimme takaosa käännöksiä ja paljon siirtymiä. Ja muuta en voi sanoa kuin että Quu oli huippu!
Viime viikonloppuna olin ensinnäkin lauantaina Pinjan mukana MeLaRalla hoitamassa Venniä. Estekisat olivat kyseessä ja Pinjalla meni kyllä ihan super hyvin! Onnea siis vielä kerran Pinjalle. 

Sunnuntaina meillä oli aamutalli ja silloin päätimme sitten vihdoin että Quu saa alkaa olemaan yöt pihalla tarhassa ja niinhän se on ne siellä sitten vietellyt. Ekan yön jälkeen se oli hieman kärttyisellä päällä mutta ei onneksi puolikuollut kuten olin olettanut! Joten hyvällä meiningillä jatketaan. Mutta eikai tässä sitten enään muuta kuin heipsan seuraavaan kertaan!
+ huomenna tai käytännössä tänään kun te tätä luette niin alkaa FIFA World Cup jota onkin kyllä jo kovasti odotettu!<3

2 kommenttia:

Kommentit piristävät aina bloggaajan arkea, joten kiitos kommentistasi! :)